‘Origen’, una història gràfica de l’independentisme

  • Guió: Carles Viñas i Roger Palà / Dibuix: François Pagès
  • divendres, 11 setembre 2015

Hi apareixen personatges des de Macià i Companys fins a dirigents actuals com Mas, Junqueras i Fernàndez passant per la Crida o el grup armat Terra Lliure

CRÍTIC us proposa la lectura a fons del reportatge gràfic, de caràcter històric, ‘Origen’. Aquest còmic, de 16 pàgines, relata en forma de resum la història de l’independentisme català des dels anys vint del segle XX fins als dies previs a la consulta sobre la independència del 9 de novembre de 2014. El guió és de l’historiador Carles Viñas —que fa de protagonista— i del periodista Roger Palà, i el dibuix és obra de François Pagès.

El reportatge gràfic va ser publicat originalment al Dossier PROCÉS, editat per CRÍTIC i Pol·len Edicions. Amb motiu de la Diada de l’Onze de Setembre, hem optat per digitalitzar i penjar en línia aquest còmic històric. Hi apareixen personatges polítics des de Francesc Macià i Lluís Companys fins als dirigents polítics independentistes actuals com Artur Mas, Oriol Junqueras o David Fernàndez passant per les protestes de la Crida o la creació del grup armat Terra Lliure.

Deixa el teu comentari