Engega una nova edició de ‘Say It Loud!’, el cicle de cultura i música negra de Barcelona

  • Cristina Barrial / @cristinabarrial (Amb el suport de Say It Loud!)
  • dijous, 13 octubre 2016
  • Comenta
  • General

saidDemà, divendres 14 d’octubre, comença la novena edició de ‘Say It Loud!, el festival de cultura i música negra. Aquest certamen amplia la programació i arriba a diferents espais de la ciutat de Barcelona, com ara els cinemes Girona, la llibreria Pebre Negre, l’Ateneu Popular de Nou Barris o el Centre Cultural la Farinera del Clot. El leif motiv d’enguany és el 50è aniversari de la fundació del Black Panther Party, un moviment social en defensa dels drets de la comunitat afroamericana als Estats Units. Amb aquest motiu es projectarà (el dia 19, dimecres, a les 20 hores, cinemes Girona), el documental ‘The Black Panther’s Party, Vanguard of the Revolution’, amb un debat posterior.

En l’àmbit musical, el plat fort és aquest dissabte 15 d’octubre a les 10 de la nit a l’Ateneu Popular de Nou Barris. Hi actuaran l’emergent artista britànica Harleighblu -primer concert seu a Catalunya-, la banda de modern jazz italiana Mop Mop (acompanyats del jove cantant nigerià Wayne Snow) i el duet de trip-hop-dub madrileny Iseo & Dodosound. CRÍTIC sorteja demà cinc entrades dobles per aquest concert entre tots els subscriptors i subscriptores que ho han demanat.

concert‘Say It Loud!’ vol reivindicar el paper que té l’art com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores, i així, prioritza el treball amb espais públics gestionats pels propis veïns. La producció del festival es fa des de la cooperativa QueSoni, vinculada a la xarxa d’economia social de Catalunya. A més a més, la programació de ‘Say It Loud!’ inclou activitats que volen destacar la dimensió comunitària de la música: d’una banda, la Block Party, que convoca a un gran nombre de ballarins i ballarines que es mouen en diferents grups i escenes de ball a la ciutat (divendres 14, 22 hores, Ateneu de Nou Barris), i de l’altra, la 8 Hours Reggae Run, que recull l’esperit de les festes jamaicanes (dissabte 22, 18 hores, La Farinera del Clot). Un dels objectius del cicle és poder acostar artistes internacionals i demostrar que les propostes que neixen de l’economia social, fetes en espais públics i sense grans patrocinis privats, poden també situar-se a primera línia de l’activitat cultural de la ciutat.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Espai Crític és una secció on CRÍTIC produeix continguts amb fonts de tercers. Aquestes fonts d'ingressos ens permeten reforçar el projecte i explorar temes d'interès per a la nostra comunitat. La presentació del contingut deixa clar com s'ha encarregat i produït, i també qui l'ha finançat, especificant-ho al costat de la signatura i al peu de l'article.

Tots els continguts publicats a 'Espai Crític' són produïts per la redacció de CRÍTIC a partir de criteris periodístics i s'adequen als criteris del codi ètic comercial de la cooperativa.

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog