El Festival de Cinema Gollut tanca la quarta edició del 12 al 14 d’octubre a la Vall de Ribes

  • Joan Vila i Triadú (amb el suport del Festival Gollut)
  • dimecres, 11 octubre 2017
  • Comenta
  • General

El Gollut, el festival de cinema de la Vall de Ribes (Ripollès), encara aquest cap de setmana la recta final de l’edició d’enguany, que va començar el 28 de setembre amb una projecció a la Filmoteca de Barcelona i es tancarà dissabte 14 d’octubre a la nit amb la gala de cloenda i el lliurament de premis a Ribes de Freser. CRÍTIC torna a ser mitjà col·laborador del festival. Això vol dir que els subscriptors poden obtenir l’abonament general gairebé a meitat de preu (15 euros enlloc dels 28 que val per al públic en general). L’abonament dóna dret a assistir a qualsevol de 17 sessions cinematogràfiques dels dies 12, 13 i 14 d’octubre, a un 2×1 en el tren cremallera de Núria i a descomptes en diferents allotjaments turístics, restaurants i altres serveis de la vall durant els dies del festival.

El Festival Gollut consolida la seva oferta i amplia seccions i seus, en una edició molt més ambiciosa que les anteriors. A més de la seu principal, el cinema Catalunya de Ribes de Freser, s’han pogut veure projeccions de pel·lícules a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Queralbs i Vall de Núria, dins del Ripollès, i també a Figueres, Cassà de la Selva i Barcelona. A Ribes mateix, el Teatre Municipal passa a ser una segona sala de cinema. Fins i tot es fa una sessió especial a Basilea (Suïssa). Pel que fa a les seccions, s’hi ha afegit una d’específica, dedicada a la muntanya i al medi ambient, de manera que a la denominació inicial de festival de cinema compromès amb què va arrencar el festival l’any 2014 cal sumar-hi ara el vessant que fomenta els valors de respecte a la natura, una temàtica molt adequada per a la zona pirinenca on s’ubica el Gollut.

En aquest sentit, destaca el fet que l’alpinista Òscar Cadiach, el primer català a coronar els 14 cims de més de 8.000 metres sense oxigen suplementari, serà dissabte a la tarda a l’auditori Vall de Núria fent una conferència i presentant el film “Més enllà del Kumbhakarna”, documental dirigit per ell mateix en forma d’homenatge al poble xerpa. També el veterà alpinista Jordi Pons serà dijous a la tarda a Ribes de Freser per fer una xerrada amb projecció titulada ‘Vivències’. Igualment, tres films documentals de temàtica pirinenca es projectaran dijous a la nit en una sessió especial.

Toni Albà, premi a la trajectòria cinematogràfica / FESTIVAL GOLLUT

Un moment clau del festival d’enguany serà el lliurament d’un dels premis honorífics a Toni Alba, actor i humorista molt conegut per les seves imitacions de personatges famosos. Albà serà al cinema Catalunya de Ribes divendres 13 a la tarda i no es descarta que tingui alguna ‘sorpresa’ preparada. La gala de cloenda serà dissabte 14 a la nit. A més del lliurament de premis, es projectaran fragments dels films guanyadors i hi haurà un concert del grup de folk ‘The Taffaners’. El nom de Gollut prové dels nans de la vall de Ribes, els golluts, comunitat que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle XX. Els reivindica i dignifica. Projecta i premia obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat  i que no es difonen suficientment a les sales de cinema i canals de distribució habituals.

Nota: Les persones subscriptores que desitgin adquirir l’abonament del Festival amb descompte han d’adreçar un mail a [email protected] perquè des de CRÍTIC passem la informació a l’organització del Gollut i certifiquem que ho sou.

Aquest article és possible gràcies al suport de

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Espai Crític és una secció on CRÍTIC produeix continguts amb fonts de tercers. Aquestes fonts d'ingressos ens permeten reforçar el projecte i explorar temes d'interès per a la nostra comunitat. La presentació del contingut deixa clar com s'ha encarregat i produït, i també qui l'ha finançat, especificant-ho al costat de la signatura i al peu de l'article.

Tots els continguts publicats a 'Espai Crític' són produïts per la redacció de CRÍTIC a partir de criteris periodístics i s'adequen als criteris del codi ètic comercial de la cooperativa.

A Espai Crític hi trobareu recomanacions i continguts d'interès per a la 'comunitat crítica'. És un espai obert a propostes, idees i reflexions, amb el suport de 'partners' i col·laboradors que contribueixen a fer possible el projecte de CRÍTIC.

Cerca al blog