Un espai per a l’empoderament de les dones i la visibilització de les violències quotidianes

ACN – Núria Julià

Quan el curs passat vam començar a idear la revista ‘FEMINISME(S)’ teníem molt clar que les desigualtats de gènere, el feminisme i els seus debats serien temes centrals els mesos següents.  L’actualitat ens ho ha demostrat amb escreix al carrer (25-N, 8-M, mobilitzacions contra la sentència de ‘La Manada’) i al periodisme. De l’últim curs, alguns dels articles més llegits i que han despertat més interès a CRÍTIC tenen a veure amb una mirada feminista del món.

Un dels textos que més ‘feedback’ ha aconseguit s’emmarca en els dies posteriors al 8 de març i la campanya #prouperiodismesexista, que un grup de periodistes van encapçalar a Twitter per denunciar les agressions quotidianes que patien a la seva professió pel fet de ser dones. L’autora, la periodista Laia Alsina, narrava les seves vivències personals i es preguntava com era possible que els homes no s’adonessin de tot això que passava al seu voltant. L’article ja porta 40.000 lectures i no para de créixer en visibilització.

Després de les mobilitzacions contra la sentència de #LaManada, les xarxes han tornat a bullir. La periodista Cristina Fallaràs va impulsar el hashtag #cuéntalo, on centenars de dones han explicat diferents experiències de violència masclista que han patit al llarg de la seva vida. De nou, a CRÍTIC, hem tingut l’oportunitat de publicar un article sobre una vivència personal, la de la l’Alba Arnau. Quan ella ens va fer arribar el seu article vam pensar que podríem fer alguna cosa millor que publicar-lo i prou.

A CRÍTIC vam pensar que els textos d’elles dues podrien no ser els únics. I això ens ha empès a dedicar-hi un apartat al web amb dos objectius. D’una banda, fer visible les violències quotidianes que patim totes les dones i, de l’altra, que les dones puguin empoderar-se escrivint el seu relat, com els ha passat a la Laia i l’Alba. Deixar aquest espai a totes elles vol ser la nostra petita contribució a evidenciar un problema social que ha estat amagat massa temps.

Aquest apartat l’hem titulat ‘Explica-ho’, agafant un dels lemes que s’han popularitzat a les xarxes. És un espai amic perquè totes les dones que vulguin, puguin donar el seu testimoni en primera persona sobre les violències masclistes viscudes com a eina d’empoderament. Deixem aquest espai obert a qui en vulgui fer servei. Les que vulgueu fer-ho, ens podeu fer arribar el text a [email protected]. Des de l’equip de CRÍTIC ens posarem en contacte amb vosaltres per gestionar-ho.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

‘Explica-ho’ és un espai amic perquè totes les dones que ho vulguin puguin donar el seu testimoni en primera persona sobre les violències masclistes que hagin viscut. L’entenem com una eina d’empoderament i de visibilització de violències quotidianes. Si heu patit alguna agressió masclista i heu decidit que voleu explicar-ho, CRÍTIC posa aquest canal a la vostra disposició perquè ho pogueu fer. Ens podeu fer arribar els vostres escrits a [email protected] Des de l’equip de CRÍTIC ens posarem en contacte amb vosaltres per gestionar-ho.

Cerca al blog

Parlem de…