A CRÍTIC ens aturem aquest pont per pensar, cuidar-nos i agafar forces

  • Laia Soldevila / @Laia_Soldevila
  • dimarts, 5 desembre 2017
  • Comenta
  • General

Des del primer dia a CRÍTIC hem tingut una cosa clara: volíem fer periodisme lent. El nostre objectiu sempre ha estat publicar continguts que s’escapessin de l’actualitat diària i frenètica, que fossin pensats per consumir fora de la voràgine informativa, amb temps i perspectiva. Però això no vol dir que ens hàgim allunyat de l’actualitat. Amb una visió crítica, analítica i plural, hem parlat de temes candents del dia a dia i no hem defugit els grans debats polítics i socials que hi ha hagut des que vam néixer.

Amb la mateixa filosofia vam començar el nou curs a CRÍTIC al setembre. Però ja sabíem que no seria una tardor com les altres. L’actualitat i la tensió política han intensificat la feina en totes les redaccions dels mitjans de comunicació que cobreixen l’actualitat política diària… i també a la de CRÍTIC perquè, aquests mesos, hem decidit explicar-vos el que estava passant a Catalunya amb més intensitat i velocitat que mai. Vam debatre la situació política entre les companyes de la cooperativa i vam concloure que, en aquestes setmanes de trinxeres, CRÍTIC havia de ser-hi en primera línia de la batalla informativa, però que havíem d’oferir alguna cosa diferent: aportar dades, punts de vista plurals, perspectives diverses i, sobretot, fer-nos moltes preguntes sobre l’1-O i tot el que va venir després que marcaran, com a mínim, la política catalana dels pròxims anys.

El CRÍTIC d’aquesta tardor calenta ha fet una cosa que no havíem fet abans i que té molt a veure amb la voluntat que tenim d’implementar la perspectiva de gènere a la cooperativa: parlar sobre les cures, sobre cuidar-se entre totes, enmig d’un clima de tensió, nervis i conflicte d’alta intensitat emocional. Hem volgut llançar una qüestió a l’agenda mediàtica sovint poc present: la importància de cuidar-se també en temps de conflicte. Vam publicar un article inicial de Judit Pastor, i un segon article de Laura Aznar sobre aquesta qüestió. El primer article ja és un dels més llegits de la breu història de CRÍTIC i, juntament amb el segon, sumen més de 50.000 visites, una xifra que no para de pujar. Això demostra que hi ha una gran preocupació entre els subscriptors i lectors de CRÍTIC pel tema de les cures

 

Aquests mesos han estat un sobreesforç de tot l’equip (coordinadors, redactors, col·laboradors, infografistes, correctors…), però creiem que el nostre compromís amb els lectors i subscriptors el requeria i l’hem vist summament recompensat: més visites que mai en la història de CRÍTIC i rècord de nous subscriptors, que ens situen ja per sobre dels 1.500 subscriptors que donen suport al projecte cada mes.  

 

Si la tardor ha estat intensa, no es preveu pas un hivern més relaxat. Les eleccions del 21-D i les seves conseqüències ens mantindran en alerta informativa constant i a CRÍTIC hi volem ser amb tota la intensitat necessària per aportar un punt de vista crític i reposat de l’actualitat, encara que sembli contradictori. Però, per fer-ho, necessitem prendre’ns un temps per reflexionar i per descansar. Necessitem fer una petita pausa per donar el millor de nosaltres les setmanes i els mesos que vénen. La tensió política no acabarà el 21-D: allà hi haurà un nou començament. Si expliquem la necessitat de cuidar-se en temps de revolta i de conflicte, si reivindiquem una mirada feminista a les nostres tasques, hem de ser honestos i reconèixer que també nosaltres com a periodistes i cooperativistes necessitem uns dies per cuidar-nos mentalment i físicament. Per mantenir la perspectiva crítica, per aportar informació de qualitat, per fer-ho amb rigor i context.

Des de demà, dimecres, fins diumenge descansarem i no publicarem cap contingut nou a CRÍTIC. El diumenge 10 a la nit tornarem amb nous temes segell de CRÍTIC. Tenim moltes idees i molts projectes per a les setmanes que vindran. Estigueu atents a la web de CRÍTIC perquè hi haurà coses molt interessants.

Perquè, en temps com els que vivim, la nostra recepta és #MésSentitCrític.

Gràcies pel vostre suport i per la vostra comprensió en aquests dies intensos! Si hem comès alguna errada, disculpeu-nos.

P. D.: Si aquests dies teniu ‘mono’ de CRÍTIC, us recomanem aquest vídeo de la taula rodona de presentació de la revista ‘FEMINISME(S)’, on coneixereu moltes raons per continuar sent feminista avui.

I si us ha agradat… per què no aconseguir la revista i llegir-la en paper? Ho podeu fer aquí. Bona lectura crítica!

Laia Soldevila és editora de CRÍTIC.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog