1 de març: acte públic amb l’actriu Leticia Dolera arran del seu llibre ‘Morder la manzana’

L’actriu Leticia Dolera serà la protagonista el pròxim 1 de març d’un acte públic coorganitzat per CRÍTIC i dues cooperatives més, La Ciutat Invisible i La Tremenda. Dolera presentarà per primer cop a Barcelona el seu llibre ‘Morder la manzana. La revolución será feminista o no será’, que acaba de treure a la llum l’editorial Planeta. Dues comunicadores culturals, Júlia Bertran i Mireia Mora, conversaran amb ella a la sala d’actes de la Lleialtat Santsenca, precisament al barri de Sants, amb el qual l’actriu té una vinculació especial. Mireia Mora és l’autora de l’entrevista a Leticia Dolera que va sortir al darrer Dossier CRÍTIC titulat ‘Feminisme(s)’ i que vam reproduïr a principis de 2018 al nostre web. També és una de les impulsores de la cooperativa de cultura i comunicació La Tremenda. De la seva banda, Júlia Bertran és periodista i il·lustradora, treballa per a diversos mitjans, com ara TV3, sempre en l’àmbit de la cultura, i ha publicat el llibre ‘M’estimes i em times’ (Bridge Ed).

Leticia Dolera és una de les actrius més reconegudes del cinema espanyol. Ha actuat en una vintena de llarmetratges de ficció i en una desena de sèries de televisió. L’any 2015 va debutar com a guionista i directora amb la pel·lícula ‘Requisitos para ser una persona normal’. Ara s’estrena com a autora literària amb ‘Morder la manzana’, que tot fa pensar que serà un èxit de vendes. L’editorial Planeta el ven com “la història de dones valentes que van marcar el camí i l’exemple de les quals ens ajuda a despertar les nostres consciències i també a ensenyar a les més joves. Tot començant per Eva, la primera que va mossegar la poma, aquesta és una història sobre totes les dones. Perquè Leticia Dolera ens convida a abraçar una causa, que és la de totes les persones que somniem amb una societat justa”.

Recentment, Dolera ha tornat a acaparar protagonisme mediàtic arran de la seva intervenció en la cerimònia dels Goya 2018, celebrada a Madrid fa pocs dies. Abans de sortir a donar un dels premis, un dels presentadors de la gala, Joaquín Reyes, passejant entre el públic i parlant amb diversos protagonistes, li va fer una pregunta suposadament graciosa, a la qual Leticia va respondre amb sarcasme: “Os está quedando un campo de nabos feminista precioso”. L’actriu és membre de l’Associació de Dones Cineastes, que precisament va promoure la campanya ‘Més dones’ repartint desenes de ventalls vermells a la gala dels Goya.

En la presentació de l’entrevista que li va fer per al Dossier CRÍTIC ‘Feminisme(s)’, Mireia Mora explicava que l’actriu catalana “defensa la necessitat que el discurs feminista es projecti per múltiples altaveus, que arribi al gran públic i que entri de ple en la cultura ‘pop’. Conscient que erradicar el capitalisme i el patriarcat és, potser, apuntar massa amunt, aposta per colar-se dins el sistema i mirar d’erosionar-lo des de dins. Afirma que el feminisme l’ha fet més feliç i que impregna tota la seva trajectòria: la de dins i la de fora de la pantalla”.

FOTO: HELENA OLCINA

Dolera ha volgut presentar el seu llibre al barri de Sants i ha accedit a fer-ho de la mà de diverses cooperatives que treballem en el camp de la comunicació i la cultura, des de la veterana ‘La Ciutat Invisible’, cooperativa autogestionària de Sants, fins a la nounada ‘La Tremenda’, passant per un mitjà com el nostre, també cooperatiu, que dedica una atenció especial al feminisme. I d’altra banda, ha estat receptiva a fer-ho en una entitat com la Lleialtat Santsenca, recentment recuperada com a espai per a usos veïnals, cooperatius i de cultura popular. L’acte compta amb la col·laboració, com en la majoria d’activitats públiques de CRÍTIC, de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), així com de Planeta, empresa editora del llibre, i l’entitat amfitriona.

En ser un acte coorganitzat per diverses cooperatives, no podem oferir a les persones subscriptores de CRÍTIC els habituals seients reservats que solem posar a la seva disposició en tots els nostres actes públics. Us recomanem arribar amb una mica d’antel·lació (l’acte és previst per a les 19 hores) per poder trobar seient, ja que l’entrada és lliure i creiem que Leticia Dolera despertarà força interès. De totes maneres, enregistrarem en vídeo l’acte sencer i al cap de pocs dies, el penjarem al nostre blog ‘Birres Crítiques’, per a tothom que no hi pugui assistir en persona.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog