#BirresCrítiques de la UPEC, amb Tània Verge i Jordi Serrano, el dimarts 5 de juny

Ja tenim una nova convocatòria de #BirresCrítiques a la vista, aquest cop coorganitzades amb la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), entitat que patrocina aquest cicle d’activitats tot l’any. Les farem el pròxim dimarts, 5 de juny, al vespre, sota el suggerent títol de ‘Uns mesos que han sacsejat Catalunya‘. Serà un cara a cara entre dues personalitats que segueixen de ben a prop els esdeveniments polítics i socials del nostre país. D’una banda, la doctora en Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, la reusenca Tània Verge, que va ser membre de la Sindicatura Electoral del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre i és directora de la Unitat d’Igualtat de la UPF. De l’altra, el rector de la UPEC, el sabadellenc Jordi Serrano, llicenciat en Història per la UAB, exsecretari general del Moviment Laic i Progessista i exdirector de la Fundació Ferrer i Guàrdia, autor de nombrosos llibres sobre la Catalunya contemporània. El debat serà moderat per Roger Palà, periodista de CRÍTIC.

Jordi Serrano i Tània Verge, els dos convidats a les pròximes #BirresCrítiques / IVAN GIMÉNEZ

L’acte vol analitzar què ha passat a Catalunya des del setembre de 2017 ençà, amb el referèndum de l’1-O, la proclamació de la República Catalana al Parlament, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, l’empresonament i exili dels líders polítics independentistes, les eleccions imposades del 21-D i, ja més recentment, la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat per part de la majoria republicana del Parlament. Dues mirades, dues generacions diferents, per reflexionar com han sacsejat Catalunya els vuit mesos intensos que acabem de viure. Aquestes #BirresCrítiques també són l’avantsala de la catorzena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC), que se celebra del 4 al 6 de juliol a la seu de la UGT de Catalunya (Barcelona) sota el títol genèric de “El futur del treball. Utopia o distòpia?”.

Les #BirresCrítiques de la UPEC es faran al bar del CAT, Centre Artesà Tradicionàrius, al barri de Gràcia de Barcelona. L’aforament és limitat, però les persones subscriptores de pagament del nostre mitjà poden reservar dues places per cap enviant un mail a [email protected] per demanar-ho. Recordeu que, gràcies al suport de la UPEC, totes les #BirresCrítiques són enregistrades íntegrament amb vídeo i es pengen al cap de poques hores al blog del mateix nom. Allà podeu recuperar les últimes que hem fet: Pagesia i identitat (17 d’abril), Sèries i feminisme (28 de març), Tractats de lliure comerç (12 de març) i Leticia Dolera (1 de març).

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog