El Festival Esperanzah! arriba als deu anys amb més continguts socials que mai

Entrada del Festival l’any passat / ESPERANZAH!

Aquest pròxim cap de setmana, de l’11 al 14 d’octubre, tindrà lloc al Prat de Llobregat una nova edició del Festival Esperanzah!, un referent de transformació social a través de la cultura, que destina el 100% dels ingressos per la venda d’entrades a projectes socials i que compta amb diferents activitats destinades a promoure l’economia social i solidària. Per a Òscar Rando, codirector del projecte, “el festival és l’excusa per construir tot allò que necessitem construir, per intentar donar resposta a les petites revolucions que tenim pendents i intentar equilibrar tantes desigualtats”.

Aquesta nova edició de l’Esperanzah! no és una edició qualsevol. El festival celebra deu anys i ho fa marcant tres eixos claus: d’una banda, el divendres 12 d’octubre serà exclusivament femení, però no només pel que fa a la programació sinó que també l’equip tècnic de l’espectacle estarà format per dones, en “una aposta per crear un fet històric sense precedents”, segons apunten des de l’organització. Els principals reclams del concert, batejat com ‘Esperanzah es muher’, són Arianna Puello, Ana Tijoux i Vinila Von Bismark, però el nombre d’artistes supera la quarentena, entre grups, cantants i Dj’s.

L’escenari de l’Esperanzah! en un moment àlgid de l’edició 2017 / ESPERANZAH!

D’altra banda, el festival acollirà dissabte a la nit ‘Abaraka’, l’espectacle de Txarango amb el qual, amb un muntatge únic que compta amb escenografia i cartell dissenyats per Lluís Danés, tancarà dos anys de gira de presentació del seu tercer disc: “Vam triar l’Esperanzah! perquè compartim amb el festival tots els valors amb els qual havíem construït aquest disc i el nostre projecte. L’Esperanzah! ha estat una inspiració des del primer dia”, afirma Alguer Miquel, cantant del grup. Diumenge, els protagonistes són el grup Gossos i amics, en una repetició del concert del seus 25 anys.

Les persones subscriptores de CRÍTIC poden optar al sorteig de quinze abonaments dobles per gaudir de tots els dies del Festival Esparanzah!. En una newsletter que els hem enviat avui mateix, donem tots els detalls d’aquesta promoció. Si sou subscriptors/es, us hi podeu apuntar, entrant en aquest formulari.

Per últim, Òscar Rando apunta que “s’inicia un procés per cooperativitzar l’Esperanzah! per tal de dotar-nos d’un sistema de governança on músics, periodistes, administració pública i on tothom podrà participar-hi d’aquest model innovador”. Tota la programació del festival del Prat de Llobregat, la trobareu aquí.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog