[VÍDEO] La Klau Crítica #3: Els reptes de Podem i dels Comuns

Aquí teniu el programa de ‘La Klau Crítica’ del mes de febrer sobre ‘Els reptes de Podem i dels Comuns’, emès el 14 de febrer, pocs dies després de la II Assemblea Ciutadana de Podem a Vistalegre (Madrid) i en ple procés per constituir la nova força política anomenada de moment Un País en Comú.

Sergi Picazo fa una entrevista amb profunditat a Juan Carlos Monedero, politòleg i professor de ciència política a la Universitat Complutense de Madrid i promotor inicial de Podem, al costat de Pablo Iglesias i d’Íñigo Errejón, tot i que se’n va desvincular a l’abril de 2015. Monedero parla sobre la nova fase política de Podem, les crítiques internes a Pablo Iglesias, el futur de les esquerres i, fins i tot, del Procés català. “Contra tots els mitjans que ja havien seleccionat candidat, i que van aconseguir tombar Pedro Sánchez, amb Podem no han pogut”, assegura. A més, es mostra crític amb un referèndum unilateral a Catalunya. “No hi pot haver procés d’independència sense consens i sense violència”, hi ha afegit, tot recordant que tant “les fanfarronades” d’uns com les respostes d’uns altres “no porten enlloc”.

En la segona part del programa, conversem amb representants dels quatre àmbits polítics que conflueixen en el nou partit dels Comuns a Catalunya per analitzar els reptes que afronta aquest projecte en els pròxims mesos: David Cid (cocoordinador d’Iniciativa per Catalunya Verds), Mercedes Vidal (representant d’Esquerra Unida i Alternativa i regidora a l’Ajuntament de Barcelona per la candidatura de Barcelona en Comú), Susana Segovia (membre de la direcció executiva i portaveu de Barcelona en Comú) i Albano Dante Fachin (secretari general de Podem Catalunya i diputat de Catalunya Sí que es Pot).

Els programes anteriors de ‘La Klau Crítica’ es van dedicar a la sanitat a Catalunya, amb entrevista al conseller Toni Comín (podeu veure’l aquí: LKC#1, 29 de novembre de 2016), i al primer any del Procés sense Artur Mas al capdavant de la Generalitat, amb entrevista al periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños (podeu veure’l aquí: LKC#2, 10 de gener de 2017). En aquest mateix blog, CRÍTIC anirà penjant tots els vídeos íntegres d’aquest programa mensual.

‘La Klau Crítica’ és una producció audiovisual conjunta de La Klau, de ‘Público’ i de CRÍTIC.

Un comentari
  • Guillem Galera i Léger 16 de febrer de 2017 - 11:17

    Amic Picazo,
    Seguint la teva recomanació, vaig continuar mirant l’entrevista, fins que me’n vaig atipar. No cal ni convé posar-se de mal humor. Quina arrogància, quina suficiència. La clàssica altivesa, molt masculina, del professor universitari amb estudiants que, presumeix ell, són uns pobres ignorants que bavegen sentint la paraula del mestre. Fa cosa de divuit anys, Xabier Arzalluz, parlant del president Taradellas, el va titllar d’ “égolatra del carajo de la vela”. No sé per què, sentint com molt il·lustrat Monedero pontificava, he recordat aquest qualificatiu.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

La Klau Crítica és un programa d'entrevistes i debat presentat per Sergi Picazo. Una iniciativa conjunta entre CRÍTIC, La Klau i Público. Cada mes, un espai audiovisual d'entrevistes i anàlisi en profunditat, en directe per CRÍTIC i Público.

Cerca al blog