[VÍDEO] La Klau Crítica #4: Conversa entre Gala Pin (BComú) i Gabriela Serra (CUP)

 

Aquí teniu el vídeo íntegre del quart programa de ‘La Klau Crítica’ dedicat al 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. El programa s’escapa per un dia del format habitual —la combinació d’entrevista i de debat— per dedicar-se íntegrament a una conversa entre dues dones que actualment tenen responsabilitats polítiques en dues institucions catalanes: Gabriela Serra, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, i Gala Pin, regidora de Barcelona en Comú a l’Ajuntament de la capital catalana. ‘La Klau Crítica’ #4 parla de feminisme, les esquerres, el referèndum sobre la independència i els moviments socials.

Gala Pin i Gabriela Serra van reconèixer lligams vitals i de trajectòria com a activistes polítiques i socials, però també van fer paleses les seves contradiccions polítiques dins les institucions, sense avançar si les tensions entre els partits que representen es podran rebaixar de cara a una possible aliança entre l’espai dels Comuns i la CUP per a les pròximes eleccions catalanes. “Els suports que s’estan fent [al Parlament] tenen moltes dates de caducitat i es poden tirar enrere”, va assegurar la diputada de la CUP sobre el suport que donen en l’actual legislatura a Junts pel Sí. “Es tracta d’un equilibri que respon al compromís amb el referèndum i el procés constituent. S’ha de ser respectuós amb aquests acords puntuals”, explicava i, sense allargar la mà de forma específica als Comuns, afegia que “després de la celebració del referèndum, tothom estarà cridat a participar en el procés constituent”. Tanmateix, la regidora de Barcelona en Comú, Gala Pin, va anar més enllà per desitjar una “opció de majories” amb la CUP “d’acord amb objectius concrets de transformació social” amb l’horitzó en la propera cita electoral.

En la segona part del programa, Maria de la Fuente i Mireia Duran, membres de l’Observatori  IQ, van presentar el seu darrer article a CRÍTIC que alerta sobre cinc canvis socials que si bé tenen moltes potencialitats pel feminisme també repressenten algunes amenaces.  L’Observatori IQ, format per investigadores i periodistes, neix de la intenció de “trobar dades que permetin corroborar els arguments que tenim com a expertes de gènere”, com va explicar a l’entrevista Maria de la Fuente al programa. Falta pocs dies perquè l’Observatori acabi la seva campanya de micromecenatge per millorar el web i les dades que hi aporten.

‘La Klau Crítica’ és una producció audiovisual conjunta de La Klau, de ‘Público’ i de CRÍTIC presentat pel periodista Sergi Picazo. Els programes anteriors de ‘La Klau Crítica’ es van dedicar a la sanitat a Catalunya, amb entrevista al conseller Toni Comín (LKC#1, 29 de novembre de 2016), al primer any del Procés sense Artur Mas, amb entrevista al periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños (LKC#2, 10 de gener de 2017), i a analitzar els reptes de Podem i dels Comuns, amb entrevista a Juan Carlos Monedero (LKC#3, 14 de febrer de 2017).

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

La Klau Crítica és un programa d'entrevistes i debat presentat per Sergi Picazo. Una iniciativa conjunta entre CRÍTIC, La Klau i Público. Cada mes, un espai audiovisual d'entrevistes i anàlisi en profunditat, en directe per CRÍTIC i Público.

Cerca al blog