[VÍDEO] La Klau Crítica #9: Cara a cara entre Pau Llonch i Manolo Monereo

Us oferim el vídeo íntegre del novè programa de ‘La Klau Crítica’, emès dimarts 5 de setembre i consistent en un cara a cara sobre el referèndum de l’1 d’octubre entre dues personalitats d’esquerres amb visions diferents: el diputat d’Units Podem Manolo Monereo i l’activista de l’esquerra independentista Pau Llonch. La conversa, moderada per Sergi Picazo, va girar al voltant del procés i del referèndum d’autodeterminació de Catalunya per tractar a fons de les discrepàncies entre les esquerres catalanes i espanyoles. Tots dos convidats col·laboren regularment en mitjans de comunicació i han fet públiques reflexions sobre el capitalisme i el paper de l’esquerra en la transformació social.

Manuel Monereo (foto: YouTube) i Pau Llonch (foto: Jordi Borràs)

Manuel Monereo té 67 anys, és nascut a Jaén, advocat de professió i té una llarga trajectòria política: primer, com a dirigent del PCE —d’on va ser expulsat el 1978—; després, al PCPE i a Esquerra Unida, i, finalment, des de fa un any i mig, diputat d’Units Podem per Còrdova, on va encapçalar la llista del partit de Pablo Iglesias en les eleccions del 26 de juny de 2016. És autor d”El socialismo en el Che’, sobre la figura del Che Guevara (2001), i de ‘De la crisis a la revolución democrática’ (El Viejo Topo, 2013). Col·labora habitualment a les tertúlies del programa ‘Fort Apache’, que s’emet pel canal Hispan TV.

Pau Llonch té 35 anys, és nascut a Sabadell i es va donar a conèixer com a músic als grups de ‘hip-hop’ Batzak i At Versaris, del segon dels quals continua formant part com a cantant. La seva faceta d’activista és múltiple: membre fundador i primer portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Sabadell, fundador de la revista ‘Ordint la Trama’, militant de la Crida per Sabadell i de la CUP. Igualment és membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa. Actualment treballa com a professor fent classes d’expressió musical en escoles i instituts d’arreu, fent servir el ‘rap’ com a base per a l’ensenyament de llengua, música i valors. Col·labora en la tertúlia del programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’ i al setmanari ‘Directa’.

Els programes anteriors de ‘La Klau Crítica’ s’han dedicat a entrevistar Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona (LKC#8, 4 de juliol), a parlar amb els humoristes Facu Díaz i Miguel Maldonado (LCK#7, 6 de juny) i a conversar amb la diputada de la CUP Anna Gabriel (LKC#6, 2 de maig de 2017). ‘La Klau Crítica’ és una producció audiovisual conjunta de La Klau, de ‘Públic’ i de CRÍTIC.

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

La Klau Crítica és un programa d'entrevistes i debat presentat per Sergi Picazo. Una iniciativa conjunta entre CRÍTIC, La Klau i Público. Cada mes, un espai audiovisual d'entrevistes i anàlisi en profunditat, en directe per CRÍTIC i Público.

Cerca al blog