Etiqueta: Tarajal

Gonzalo Boye: “En qualsevol país democràtic, el primer responsable de les morts de Tarajal hauria estat el ministre de l’Interior”

  • Marc Serra @marcseso
  • divendres, 5 febrer 2016

La vida de Gonzalo Boye podria ser l’argument d’una pel·lícula. Nascut fa 50 anys a Viña del Mar (Xile), però resident des de fa temps a Madrid. Un dels moments més brutals de la seva vida va ser quan el 1992 va ser detingut com a membre del Movimiento de Izquierda Revolucionaria (MIR), junt amb tres […]

Més informació

El cas de Tarajal: desmuntar la impunitat a la Frontera Sud

  • Marc Serra Solé / @MarcSeSo
  • dimecres, 28 octubre 2015

17 de setembre de 2013. A les 5:30h, uns 350 subsaharians es dirigeixen fins a la frontera de Ceuta i es llancen al mar per intentar arribar a la platja del Tarajal travessant l’espigó que separa el Marroc d’Espanya. Les Forces de Seguretat marroquines aconsegueixen dispersar molts dels migrants, però no poden evitar que 91 […]

Més informació

Sobre aquest blog

L'objectiu principal de l'Observatori DESC és promoure una visió integral dels drets humans que reconegui que tots els drets -civils, polítics, econòmics, socials, culturals i ambientals- són fonamentals.
Ens agradi o no, en l'actual societat, el dret i el discurs jurídic ho impregnen tot. Les disputes pel dret i la seva legitimitat es desenvolupen sobretot en el terreny de l'exercici del poder, però també en l'actuació dels moviments socials. Aquest és un dels principals propòsits d'aquest blog: deslegitimar jurídicament i políticament els abusos de poder, i vestir de legitimitat l'ús de la protesta, la mobilització, i per què no, la desobediència, tot construint nous marcs jurídics més justos.

Cerca al blog