Per què sóc soci de la cooperativa CRÍTIC?

  • Antoni Gutiérrez-Rubi
  • divendres, 27 juny 2014
  • General

AntoniGRSóc soci de #SentitCrític perquè crec en aquests quatre pilars del periodisme:

1. Principis. El periodisme ha de recuperar les seves bases de neutralitat en la informació i de compromís en la seva dimensió de servei públic, per a convertir-se en una eina útil per a la societat.

2. Profunditat. El dia a dia acaba amagant una de les tasques fonamentals del periodisme: convertir-se en un referent, amb una veritable anàlisi dels temes de què tracta. Ens cal anar al fons dels temes: parlar del que no es parla, i fer-ho com tampoc no es fa.

3. Pausa. Situant una certa calma a l’actualitat. Imprescindible, si vols fer-te preguntes, si vols renunciar als apriorismes. Vull que #SentitCrític pugui fer les coses amb calma, condició indispensable perquè pugui actuar amb llibertat.

4. Perspectiva. Visió àmplia dels temes tractats. Profunditat de camp, d’enfocament i de mirades.

Aquests són quatre elements bàsics que #SentitCrític vol treballar i que formen part de l’ADN del periodisme. Donar suport al projecte és donar suport a aquests quatre pilars.

Antoni Gutiérrez-Rubí és assessor en comunicació política.

Sobre aquest blog

Canal d'opinió dels col·laboradors de Crític. Un espai col·lectiu de reflexió i anàlisi sobre l'actualitat política, econòmica i social catalana.

Cerca al blog