Brigada d'Informació

David Fernàndez: “La Brigada d’Informació és una història de clavegueres, de guerra bruta i de protecció de delinqüents”

  • Text: Laura Aznar | Fotos: Jordi Borràs
  • dimarts, 22 gener 2019

David Fernàndez (Barcelona, 1974) és periodista, activista i exdiputat de la CUP. I probablement, també, una de les persones més significades en la recerca i dissecció de les entranyes del funcionament de la policia. El seu llibre ‘Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial’, publicat el 2006, no ha perdut vigència. Amb ell posem context a les detencions de 16 persones a Girona la setmana passada, orquestrades per la Brigada Provincial d’Informació. Repassem el passat i el present d'aquesta unitat, els seus objectius i la filosofia que impregna el seu 'modus operandi', que Fernàndez descriu, ras i curt: "Vigilar i controlar, disciplinar i castigar, aïllar i perseguir".

Més informació

Un informe policial inèdit revela que la Brigada d’Informació va coordinar l’operatiu contra l’1 d’octubre

  • Text: Roger Palà | @rogerpala Foto: Robert Bonet
  • diumenge, 25 novembre 2018

Un informe de la policia espanyola al qual ha tingut accés CRÍTIC en exclusiva revela que la Brigada d'Informació va coordinar sobre el terreny l'operatiu per evitar les votacions als col·legis electorals durant el referèndum de l'1 d'octubre. L'informe, incorporat a la causa judicial que investiga possibles abusos policials durant l'1-O a Barcelona, també revela que existia una "ordre d'execució operativa" fins ara desconeguda i que la policia no ha facilitat al jutge. Un document que podria canviar el curs de la investigació sobre la repressió de l'1-O.

Més informació