Cas Pujol

Carme Forcadell: “Si fos espanyola, em plantejaria votar Podem o IU, però a Catalunya l’única solució trencadora és la independència”

 • Roger Palà
 • dijous, 26 març 2015

El proper mes de maig, Carme Forcadell (Xerta, 1956) deixarà de ser la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Durant els tres anys que l’ha encapçalat, l'entitat ha esdevingut el puntal del sobiranisme cívic. La presidenta de l'ANC defensa el caràcter social de l’independentisme, afirma que, si fos espanyola, “potser votaria Podem” i aposta per un Govern d’unitat sobiranista després del 27-S que practiqui la desobediència institucional.

Més informació

La UAB fitxa l’advocat dels Pujol, de Núñez i de Messi en un procediment penal contra estudiants i professors

 • Eloi Latorre
 • dimecres, 11 març 2015

La Universitat Autònoma de Barcelona ha fitxat Cristóbal Martell, advocat especialista en delictes financers i lletrat de Núñez, dels Pujol, de Messi o de Bustos, per personar-se com a acusació particular en un procediment penal que s’instrueix en un jutjat de Cerdanyola contra estudiants i professors universitaris. La denúncia sorgeix arran d'uns presumptes danys ocasionats per una tancada d’alumnes a l’edifici del rectorat al maig de 2013.

Més informació

#ResumCRÍTIC: els 12 articles més llegits

 • Sergi Picazo
 • dimecres, 31 desembre 2014

Us fem un regal de Cap d'Any amb les "12 Perles de CRÍTIC". Aquest és el nostre particular #ResumCRÍTIC de la part final de l'any 2014. Els lectors de CRÍTIC han apostat bàsicament per alimentar-se a través d’articles d’opinió i entrevistes centrats sobretot en qüestions relacionades amb la independència de Catalunya, l’auge de Podem i la falta de transparència del poder polític i econòmic.

Més informació

Felipe González i Aznar podrien comparèixer a la comissió d’investigació sobre el ‘cas Pujol’

 • Sergi Picazo
 • diumenge, 2 novembre 2014

ICV-EUiA demanarà la compareixença a la comissió sobre el frau fiscal, que estudiarà el ‘cas Pujol’, dels expresidents del Govern espanyol Felipe González i José María Aznar. Segons ha pogut saber en primícia CRÍTIC, la llista proposada pels ecosocialistes inclou també tota la família Pujol, els fiscals Mena i Villarejo i l'expert en frau fiscal Hervé Falciani.

Més informació

Les empreses de Sumarroca acaparen l’obra pública de CiU

 • Text: Sergi Picazo i Roger Palà / Il·lustració: Jordi Borràs
 • dimarts, 28 octubre 2014

Les constructores de la família Sumarroca, Emte i Teyco, són les dues empreses que més contractes d’obra pública de la Generalitat han guanyat durant l’actual Govern d’Artur Mas. Han aconseguit obres per valor de 25 milions d’euros en dos anys, és a dir, un 10,6% del total d’obra pública licitada. Les empreses d’aquest fundador de Convergència han estat denunciades per sobrecostos, blanqueig de diners i encàrrecs sense concurs i, fins i tot, apareixen com a donants del PP als ‘papers de Bárcenas’. Ara, a més, hauran d’anar als jutjats. Els Sumarroca van ser imputats la setmana passada per blanqueig pel cas de Jordi Pujol Ferrusola i un dels fills està imputat des del juny per un cas de sobrecostos a Torredembarra.

Més informació

David Fernàndez: “La CUP no ha raonat prou sobre com hauria de ser el poder i com l’hauríem de practicar”

 • Roger Palà
 • dijous, 23 octubre 2014

Vam proposar a David Fernàndez un repte dels difícils: que s’abstragués durant una estona de la seva dinàmica parlamentària com a diputat de la CUP per conversar amb CRÍTIC més enllà del titular obvi del dia. Parlem del pujolisme i del ‘soleturisme’ sociològic, de la CUP i la seva “aversió al poder”, de l’anomenada “cupvergència” –“concepte injust, reduccionista i simplista”– i sobre el seu anunciat relleu.

Més informació