CDR

Un jutge investiga l’excap de la Brimo per les càrregues contra independentistes a Girona

  • Text: Roger Palà | @rogerpala. Fotos: Jordi Borràs | @jordiborras
  • diumenge, 3 febrer 2019

La gestió de Miquel Buch al capdavant del Departament d'Interior segueix sent turbulenta. Ara se li obre un nou front: segons ha pogut saber CRÍTIC, el Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Girona investiga l'excap dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra Carles Hernández per la seva actuació durant les càrregues contra manifestants independentistes a Girona el 6 de desembre passat. Tres dies després de declarar davant del jutge, Hernández va ser ascendit: ara és el sotscap de la Comissaria General d'Informació dels Mossos.

Més informació

Cinc preguntes bàsiques per saber què són i què volen els CDR

  • Laura Aznar / @LauraAzLlu
  • dimarts, 3 abril 2018

Els CDR al punt de mira. Què sabem d'ells? Com s'organitzen? Qui pot formar-ne part? Hi ha una cúpula que l'Estat pugui detenir? Quina relació tenen amb els partits? Com es financen? Quins plans tenen?

Més informació

L’ANC, Òmnium i els CDR: com afronten la nova onada repressiva els moviments independentistes?

  • Text: Laura Aznar / @LauraAzLlu / Foto: Gemma Aleman / ACN
  • diumenge, 25 març 2018

Catalunya viu un nou salt qualitatiu en la repressió. L’empresonament dels consellers Turull, Rull, Romeva i Bassa i de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, la marxa a Suïssa de Marta Rovira i la detenció de Puigdemont a Alemanya són la constatació que es consolida un escenari on els presos i els processos judicials tindran un paper central. CRÍTIC ha preguntat com afronten aquest nou escenari Òmnium Cultural, l’ANC i els Comitès de Defensa de la República. Tenen un horitzó compartit els moviments socials independentistes o hi ha estratègies divergents? Com afronten la lluita antirepressiva? Pateixen crisi de lideratges? Quina estratègia proposen davant l'escenari de bloqueig polític?

Més informació

Iñaki García: “L’esbroncada entre la CUP i els Comuns a Barcelona va fer mal a molts moviments socials”

  • Text: Joan Carbonell / Fotos: Jordi Borràs
  • dimecres, 27 desembre 2017

Quan parles una estona amb l'Iñaki García, et bull el cervell. Tot són debats incòmodes, per anar més enllà, per no oblidar qui som i d'on venim. És un autèntic referent de la lluita veïnal al Raval, a Barcelona, i corresponsable de la difusió mundial de la lluita zapatista dels indígenes de Chiapas. Forma part del col·lectiu que gestiona El Lokal des de fa 30 anys: una llibreria, una botiga de música i un punt de trobada rebel. Mig Barcelona el coneix. Ha rebutjat dues vegades la Medalla d'Or de la ciutat en temps d'Ada Colau. No és res de personal; simplement, té altres prioritats.

Més informació