Ciutat Morta

Xavi Artigas i Xapo Ortega: “Aquest sistema està podrit”

  • Text: Abigail Armengol / Fotos: Ivan G. Costa
  • dijous, 12 maig 2016

Xavier Artigas i Xapo Ortega són dos dels socis cooperatius de Metromuster, una productora independent. Es van fer populars amb el documental 'Ciutat Morta', que va desmuntar la versió oficial del 'cas 4-F', però el seu activisme ve de lluny. Artigas (Sabadell, 1980), nét i fill de refugiats republicans a Mèxic, és sociòleg i es va iniciar en els moviments socials a la universitat. Ortega (Barcelona, 1972) té formació en el món de l'arquitectura i del disseny gràfic, ha militat al col·lectiu zapatista i va formar part de la comissió d’observació de drets humans a Oaxaca. Es van conèixer durant el 15-M a la plaça de Catalunya. TV3 emetrà el seu últim documental: 'Tarajal: Desmontando la impunidad de la Frontera Sur'. Ara treballen en un nou projecte: 'Idrissa'.

Més informació

Mònica Terribas: “Seríem uns irresponsables si des d’El Matí de Catalunya Ràdio no abordéssim amb profunditat el procés”

  • Roger Palà
  • dijous, 19 febrer 2015

Mònica Terribas és una de les veus referencials del periodisme català. Als seus 47 anys, ha dirigit una televisió, un diari i, des del setembre de 2013, és la veu i el cervell del vaixell insígnia de la ràdio pública: 'El matí de Catalunya Ràdio'. Terribas defensa a capa i espasa un model que fuig del que anomena “l’espectacle de la paraula”. Entén l'ofici com un servei públic. No vol acomodar-se. "Sempre hi ha persones que estiren el carro per molt que diguin que les coses no canviaran". Ella n'és una.

Més informació

Jesús Rodríguez: “Un guàrdia urbà em va aturar pel carrer i em va dir literalment: «Et tallarem el coll»”

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dilluns, 19 gener 2015

Jesús Rodríguez és periodista de la 'Directa' i un dels guionistes del documental 'Ciutat Morta'. Va començar a investigar el 'cas 4-F' fa 9 anys quan, davant la porta dels jutjats, va conèixer la família d'un dels detinguts i, entre llàgrimes, li asseguraven que es tractava d'una injustícia. Els 5 minuts censurats del documental, produït per Metromuster i emès per Televisió de Catalunya, corresponen a la seva intervenció. Aquesta opinió li ha costat una demanda de l'excap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, que li exigeix 45.000 euros d'indemnització.

Més informació