Daniel de Alfonso

Una auditoria detecta incidències en la gestió econòmica d’Antifrau durant l’etapa de De Alfonso

  • Roger Palà
  • dilluns, 6 febrer 2017

L'Oïdora de Comptes del Parlament, l'organisme encarregat de fiscalitzar els ens públics adscrits a la cambra catalana, ha emès un contundent informe on posa en qüestió la gestió econòmica de l'Oficina Antifrau (OAC) durant el mandat de Daniel de Alfonso. L'informe, al qual ha tingut accés en exclusiva CRÍTIC, assenyala diversos exemples de mala gestió comptable i detecta incidències en la contractació de serveis i en el pagament de dietes als alts càrrecs, caps d'àrea i tècnics de l'ens. Antifrau va aprovar al desembre unes noves directrius on feia esment de la necessitat d'"adequar la retribució als criteris d’estricta legalitat".

Més informació

Antifrau va pagar els viatges a Madrid de De Alfonso per conspirar amb Fernández Díaz

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dijous, 30 juny 2016

Daniel de Alfonso, fins dimecres director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, va fer 22 viatges a Madrid entre el 2013 i el 2015. Segons ha pogut esbrinar CRÍTIC, dos dels desplaçaments coincideixen amb els dies de les reunions secretes revelades per 'Público' amb el ministre de l'Interior i dirigent del PP, Jorge Fernández Díaz. Per tant, De Alfonso va gastar diners públics —uns 1.500 euros— en els dos viatges a Madrid per conspirar contra els partits independentistes. De Alfonso va ocultar aquelles trobades, ja que, segons la relació de viatges i dietes que publica l'Oficina Antifrau, el seu motiu oficial era: "Relacions amb membres de l'Administració de Justícia". En aquella època, no es publicava l'agenda del màxim responsable de l'OAC.

Més informació

Cinc exemples de guerra bruta de l’Estat espanyol més enllà del cas Fernández Díaz i Antifrau

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dijous, 23 juny 2016

La revelació de les converses secretes entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, ha tornat a posar en primer pla el concepte de "guerra bruta" contra l'independentisme. Però, què és la guerra bruta? La definició de manual parla d'accions repressives de l'Estat, com ara la guerra psicològica, la tortura, la violació sistemàtica dels drets humans o la guerra psicològica, contra opositors polítics armats o no i, fins i tot, contra la població en general. En un sentit més ampli, s'hi inclouen l'ús de la mentida, la falsificació de fets o l'ús de recursos públics en contra de rivals polítics, saltant-se la legalitat si cal.

Més informació