Desobediència

Trenta anys dels primers insubmisos: què en podem aprendre i què se’n pot aplicar a la Catalunya actual

  • Joan Canela | @JoanCanela
  • dilluns, 18 febrer 2019

Fa just 30 anys, una cinquantena de joves van presentar-se a les delegacions del Govern Militar en diferents ciutats de l'Estat per anunciar que es declaraven objectors,. Naixia, així, el moviment de la insubmissió, pioner de la desobediència civil a Catalunya.

Més informació

Vicent Sanchis: “Si TV3 fes periodisme de trinxera, no tindria el prestigi que té”

  • Text: Roger Palà / Fotos: Jordi Borràs / Vídeo: Anna Soldevila (Soona Films)
  • dissabte, 23 setembre 2017

Al març del 2017, Vicent Sanchis (València, 1961) va ser nomenat director de TV3. No van ser pocs els qui van interpretar la seva designació en clau política. Al llarg dels anys, la trajectòria d'aquest periodista de verb incisiu ha estat lligada a l'entorn del sobiranisme: vicepresident d'Òmnium Cultural, secretari de la Fundació Catalunya Oberta —vinculada a Lluís Prenafeta—, director de l''Avui', analista i tertulià en multitud de mitjans... Avui, Sanchis afronta el repte de dirigir la televisió pública en un context de molta polarització entorn del referèndum. De moment, TV3 segueix emetent els anuncis del Govern. I el seu director no té intenció de deixar de fer-ho.

Més informació

Txarango: “Si hem de fer passos cap a la desobediència, comencem per acollir refugiats”

  • Text: Roger Palà / Fotos: Jordi Borràs / Vídeo: Anna Soldevila (Soona Films)
  • dijous, 23 març 2017

Txarango és un dels grups més populars de la música en català. Convertits en fenomen intergeneracional, omplen concerts i acumulen ‘clics’ a YouTube. Ara presenten el seu nou disc, ‘El cor de la terra’, marcat per les experiències viscudes a Palestina, a l’Àfrica i als camps de refugiats de Grècia. Convertits en cooperativa de músics i implicats a fons en la campanya "Casa nostra, casa vostra", Txarango no es tallen a l’hora d'expressar les seves idees sobre la crisi dels refugiats o el procés sobiranista. CRÍTIC ofereix en primícia per als seus subscriptors i subscriptores una entrevista audiovisual i escrita amb un dels grups catalans més rellevants del moment.

Més informació