Diputació de Barcelona

Juanjo Puigcorbé: “No estàvem preparats per preveure que l’1 d’octubre s’estomacarien pobles sencers”

  • Text: Toni Vall / Fotos: Ivan Giménez
  • dimecres, 29 novembre 2017

Juanjo Puigcorbé (Barcelona, 1955) sempre m’ha semblat una força de la naturalesa. És un clàssic, en el sentit més senzill i autèntic, que travessa la història recent de l’audiovisual català i estatal. Ens trobem al seu despatx de la Diputació. La conversa té dues parts. A la primera s’esplaia sobre la seva feina present, la passió que li injecta i els reptes que encara li queden i també sobre les batalles lliurades en els mals moments de la seva carrera. A la segona, parlem del present, de la independència i del procés. Desenvolupa una interessant teoria de continuïtat històrica que arrenca amb el ja famós Règim del 78, fa escala a la Guerra de l’Iraq del 2003 i desemboca a l’1 d’octubre de 2017.

Més informació

Els homes ocupen gairebé un 70% d’alts càrrecs a les administracions públiques

  • Laia Altarriba i Piguillem / @laiaaltarriba
  • dimecres, 4 maig 2016

La paritat home-dona, obligatòria a les llistes electorals, desapareix progressivament als llocs polítics de més rellevància de les principals institucions polítiques catalanes. No hi ha paritat ni entre els càrrecs electes més importants ni als alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions provincials i de l'Ajuntament de Barcelona. La desproporció és alarmant: un 69% d'homes per un 31% de dones.

Més informació

Les administracions catalanes han adjudicat contractes per gairebé 800 milions a Telefónica els darrers quatre anys

  • Marc Font
  • dimecres, 10 juny 2015

La Generalitat de Catalunya concentra el 97% de l'import adjudicat a la multinacional de telecomunicacions i, consegüentment, és la institució que tindria més força a l'hora de pressionar per exigir el compliment del 'Compromís de les Escales'. Els contractes de l'Ajuntament de Barcelona amb la companyia no arriben als 9 milions durant l'últim mandat.

Més informació

La Diputació reparteix milers d’euros en subvencions a partits, dietes i càrrecs de confiança

  • Text: Marc Font / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 27 gener 2015

La Diputació de Barcelona, tot i tenir l'objectiu de donar suport a les localitats de la província, s'ha convertit en una via per finançar directament o indirectament els partits polítics, sobretot CiU, el PSC i el PP. L'any passat, els partits van repartir-se 620.000 euros en subvencions. La despesa en càrrecs de confiança ha passat dels 2,5 milions de 2010 als 3,4 milions de 2013. Els diputats sense dedicació exclusiva cobren 1.640 euros de dieta per cada ple. Els que tenen dedicació exclusiva, 14 dels quals són alcaldes, suposen una despesa de 2,5 milions. El sou del president, Salvador Esteve, de CiU, és de 115.723 euros, més que un conseller del Govern.

Més informació