Diputació de Barcelona

Els homes ocupen gairebé un 70% d’alts càrrecs a les administracions públiques

  • Laia Altarriba i Piguillem / @laiaaltarriba
  • dimecres, 4 maig 2016

La paritat home-dona, obligatòria a les llistes electorals, desapareix progressivament als llocs polítics de més rellevància de les principals institucions polítiques catalanes. No hi ha paritat ni entre els càrrecs electes més importants ni als alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya, de les quatre diputacions provincials i de l'Ajuntament de Barcelona. La desproporció és alarmant: un 69% d'homes per un 31% de dones.

Més informació

Les administracions catalanes han adjudicat contractes per gairebé 800 milions a Telefónica els darrers quatre anys

  • Marc Font
  • dimecres, 10 juny 2015

La Generalitat de Catalunya concentra el 97% de l'import adjudicat a la multinacional de telecomunicacions i, consegüentment, és la institució que tindria més força a l'hora de pressionar per exigir el compliment del 'Compromís de les Escales'. Els contractes de l'Ajuntament de Barcelona amb la companyia no arriben als 9 milions durant l'últim mandat.

Més informació

La Diputació reparteix milers d’euros en subvencions a partits, dietes i càrrecs de confiança

  • Text: Marc Font / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 27 gener 2015

La Diputació de Barcelona, tot i tenir l'objectiu de donar suport a les localitats de la província, s'ha convertit en una via per finançar directament o indirectament els partits polítics, sobretot CiU, el PSC i el PP. L'any passat, els partits van repartir-se 620.000 euros en subvencions. La despesa en càrrecs de confiança ha passat dels 2,5 milions de 2010 als 3,4 milions de 2013. Els diputats sense dedicació exclusiva cobren 1.640 euros de dieta per cada ple. Els que tenen dedicació exclusiva, 14 dels quals són alcaldes, suposen una despesa de 2,5 milions. El sou del president, Salvador Esteve, de CiU, és de 115.723 euros, més que un conseller del Govern.

Més informació