Ecologisme

Kilian Jornet: “L’anarquisme funcionarà el dia que hi hagi una educació molt millor”

  • Text: Isaac Vilalta / Fotos: Ferran Queralt
  • dijous, 11 febrer 2016
kilian_portada

Kilian Jornet (Refugi de Cap del Rec, Lles de Cerdanya, 1987) ha estat campió del món de curses i esquí de muntanya en múltiples ocasions i ha guanyat les proves de llarga distància més importants del món. Des de fa alguns anys ha aparcat la competició més estricta per centrar-se en el projecte “Summits of my life”, amb el qual pretén batre el rècord d’ascensió de les muntanyes més emblemàtiques de cada continent. La seva freqüència cardíaca es mou entre un màxim de 205 pulsacions i un mínim de 34 en repòs. La seva capacitat pulmonar és de 5,3 litres. Un cos privilegiat per a un atleta, un referent per a tota una generació. Però, a través de les xarxes socials, Kilian Jornet també ha mostrat una visió del món crítica i polititzada.

Més informació

Naomi Klein: “Hi ha una guerra entre el capitalisme i la Terra, i el capitalisme l’està guanyant”

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dissabte, 12 desembre 2015
14973825486_dc216677aa_b

El canvi climàtic s'ha convertit en una de les principals amenaces mundials. El suposat "acord històric" de la Conferència sobre el Canvi Climàtic de París, jurídicament vinculant, estableix limitar l'augment de la temperatura mitjana del planeta per sota dels 2 graus, amb l'objectiu de situar-se en un increment d'1,5 graus. Tanmateix, l'objectiu dels 2 graus aprovat a París és, segons argumenta Naomi Klein al llibre 'Això ho canvia tot. El capitalisme vs. el clima', "senzillament impossible" per a un mercat lliure.

Més informació

Deu mapes i estadístiques per ser optimistes aquest Nadal

  • Sergi Picazo i Roger Palà
  • dimarts, 23 desembre 2014
15-notícies-positives-ok

Els mitjans de comunicació tendeixen a destacar les notícies negatives, els conflictes, els problemes, allò que no funciona d’una societat. Les males notícies són més notícia. Però aquest sistema fa que sovint oblidem, menystinguem i silenciem els fets positius, les dades per a l’optimisme i aquells moments en què la societat s’organitza i tira endavant iniciatives d’èxit transformador. Aprofitant el final d’un any intens, a CRÍTIC apostem per un exercici d’optimisme.

Més informació

[ESTRENA] Documental ‘Les nostres energies’, una crítica a l’actual model energètic a Catalunya

  • Redacció CRÍTIC
  • divendres, 19 desembre 2014
nostresenergies

CRÍTIC ofereix als seus subscriptors l'estrena on line del documental 'Les nostres energies' sobre la crisi energètica a Catalunya i les alternatives existents per a un futur sostenible. El film, produït per Enginyeria sense Fronteres, vol ser, en paraules seves, "una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya". Són 44 minuts de panoràmica general dels impactes ambientals d'un "sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament" sobre el territori català.

Més informació