Energia

Deu mapes i estadístiques per ser optimistes aquest Nadal

  • Sergi Picazo i Roger Palà
  • dimarts, 23 desembre 2014

Els mitjans de comunicació tendeixen a destacar les notícies negatives, els conflictes, els problemes, allò que no funciona d’una societat. Les males notícies són més notícia. Però aquest sistema fa que sovint oblidem, menystinguem i silenciem els fets positius, les dades per a l’optimisme i aquells moments en què la societat s’organitza i tira endavant iniciatives d’èxit transformador. Aprofitant el final d’un any intens, a CRÍTIC apostem per un exercici d’optimisme.

Més informació

[ESTRENA] Documental ‘Les nostres energies’, una crítica a l’actual model energètic a Catalunya

  • Redacció CRÍTIC
  • divendres, 19 desembre 2014

CRÍTIC ofereix als seus subscriptors l'estrena on line del documental 'Les nostres energies' sobre la crisi energètica a Catalunya i les alternatives existents per a un futur sostenible. El film, produït per Enginyeria sense Fronteres, vol ser, en paraules seves, "una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya". Són 44 minuts de panoràmica general dels impactes ambientals d'un "sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament" sobre el territori català.

Més informació

Catalunya i la (in)dependència energètica

  • Núria Vilà
  • divendres, 29 agost 2014

El govern està preparant una llei per fer front al canvi climàtic conscient que un hipotètic estat català tindrà alta dependència del petroli i les nuclears. Les centrals nuclears catalanes podrien tancar en els propers deu anys i l’alta dependència del petroli farà cada cop més car l’accés a l’energia.

Més informació