Enquestes

Agregat d’enquestes electorals a Barcelona: guanyaria Trias pels pèls a Ada Colau

  • Carles A. Foguet i Queralt Capsada / @gerrymanders
  • divendres, 22 maig 2015

La diferència percentual en les nou enquestes publicades en les últimes setmanes entre CiU (22,4%) i Barcelona en Comú (21,4%) és molt reduïda. Això fa que no sigui fàcil predir amb molta seguretat qui serà el guanyador, tot i que amb les dades a la mà, Trias gaudiria de cert avantatge sobre Colau. Les tendències mostrades a les enquestes mostren que en un segon terme apareixerien el PSC, ERC, Ciutadans i el PP. La CUP-Capgirem Barcelona apareix en gairebé totes les enquestes amb dos regidors.

Més informació

Cinc coses que encara no t’han explicat de les enquestes electorals sobre Barcelona

  • Berta Barbet i Edgar Rovira / @gerrymanders
  • dilluns, 11 maig 2015

Quan s’apropen eleccions, massa sovint ens hem de conformar amb uns quants percentatges. Aquest partit, aquest tant per cent. El de més enllà, aquest altre tant per cent. I amb això en fan alguna projecció arriscada de regidors i a córrer. Però... com són, segons el CIS, els votants dels partits a les eleccions municipals de Barcelona? Joves o jubilats? Amb o sense estudis? Abstencionistes o fidels al seu partit de sempre?

Més informació

Jordi Muñoz: “L’independentista convençut que té aquesta qüestió com a primera prioritat no és majoritari a Catalunya”

  • Text: Roger Palà / Fotos: Jordi Borràs
  • dijous, 4 desembre 2014

Jordi Muñoz (València, 1979) és doctor en ciència política per la Universitat Pompeu Fabra. És un expert en enquestes, demoscòpia i tractament de dades. Col·laborador habitual del diari 'Ara' i també de CRÍTIC –on ha assumit l’assessorament editorial de la revista PROCÉS–, és una de les veus de referència a Catalunya a l’hora de fer càlculs i estimacions electorals.

Més informació