EUiA

Qui són i d’on vénen els 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot?

  • Aitor Àlvarez / @aitor_alvarez
  • dimecres, 18 novembre 2015

Catalunya Sí que es Pot, la confluència impulsada per ICV-EUiA i Podem Catalunya, va aconseguir 11 diputats en les eleccions catalanes. Els resultats, segons han reconegut ells mateixos, són decebedors. Avui CSQEP té dos diputats menys que els que tenia fins ara la Iniciativa liderada per Joan Herrera i Dolors Camats. La renovació, però, és pràcticament total. Dels 11 diputats de la confluència d'esquerres, només repeteixen tres —tres d'ICV, Hortènsia Grau, Marta Ribas i Marc Vidal—, i els altres vuit s'estrenen al Parlament. Qui són els 11 escons? Poden donar la sorpresa en aquesta legislatura? D'on vénen? A quin partit polític pertanyen? Quin patrimoni tenen? CRÍTIC radiografia a fons i amb sentit crític els 11 perfils dels diputats i diputades de CSQEP.

Més informació

Manuel Delgado: “És inacceptable que responsables del Model Barcelona formin part de Barcelona en Comú”

  • Text: Marc Font / Fotos: Jordi Borràs
  • dijous, 14 maig 2015

L'espai públic, el conflicte urbà, les identitats col·lectives i, sobretot, l'anomenat Model Barcelona són alguns dels temes dels quals ha escrit a fons l'antropòleg Manuel Delgado (Barcelona, 1956). És autor d'obres com 'El animal público. Hacia una antropología de los espacios urbanos' (1999), 'Elogi del vianant' (2005) o 'La ciudad mentirosa. Fraude y miseria del Modelo Barcelona' (2007). Militant d'EUiA de discurs ingovernable, aposta perquè la seva formació s'allunyi d'un vincle “excessiu” amb ICV i no amaga una creixent simpatia cap a la CUP. Rep CRÍTIC un divendres a la tarda al seu despatx del Departament d'Antropologia Social de la Universitat de Barcelona —on és professor d'antropologia religiosa— i la tranquil·litat que transmet la facultat en aquell moment contrasta amb unes respostes que no deixen indiferent.

Més informació

Joan Josep Nuet: “La CUP ens ha demanat que trenquem amb Iniciativa però el temps de les baralles s’ha acabat”

  • Sergi Picazo
  • dijous, 18 desembre 2014

Joan Josep Nuet (Reus, 1964) és l'actual coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Congrés dels Diputats. Llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona. L’any 1986 va ingressar al Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i a CCOO, on encara milita. Mentre es desmembrava la Unió Soviètica, ell aconseguia la seva primera acta com a regidor comunista a Montcada i Reixac. Va deixar la feina d’agent comercial, en el sector del metall i de la química industrial, el 2006 quan va ser escollit senador per designació autonòmica. Actualment també és membre de la direcció d'Izquierda Unida. No ha deixat mai de pagar la quota de soci al Casal de Cuba de Barcelona.

Més informació