exèrcit

Exèrcit espanyol a Catalunya: 1.500 soldats, desenes d’edificis… i moltes incògnites de futur

  • Marc Font
  • dimarts, 16 febrer 2016

En la Catalunya teòricament preindependent, les forces armades espanyoles mantenen la presència de 1.500 soldats al Principat, concentrats fonamentalment a les casernes del Bruc (Barcelona) i de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) i a l'acadèmia de sotsoficials de Talarn (Pallars Jussà). Què passaria en cas d'independència? L'opinió a les comarques afectades és força contradictòria: ajuntaments del Pallars aposten per la continuïtat de la instal·lació militar i a l'Empordà rebutgen el quarter. La Generalitat, però, no es vol mullar i al programa de Junts pel Sí no apareixia cap referència explícita a l'Exèrcit espanyol.

Més informació

El Ministeri de Defensa preveu gastar més de 800.000 euros en la desfilada del Dotze d’Octubre

  • David Castelló i Sergi Picazo
  • dilluns, 12 octubre 2015

El Ministeri de Defensa espanyol preveu gastar més de 800.000 euros –sense incloure-hi el cost de l'exhibició d'avions militars– en la desfilada militar del Dotze d'Octubre malgrat les retallades que encara pateix l'Estat del benestar. Així ho reconeixen fonts del Ministeri en una nota de l'agència Europa Press. Tot i això, segons càlculs de CRÍTIC, la xifra total podria arribar gairebé al milió d'euros, sense tenir en compte les despeses de seguretat i de control policial. El pressupost per a la 'Fiesta Nacional', a falta de tancar els números definitius, serà lleugerament superior als dels darrers anys però encara inferior als últims anys de la ministra Carme Chacón, on se superaven els 2,5 milions d'euros.

Més informació

Els 10 contractes del Ministeri de Defensa espanyol que t’indignaran

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dimecres, 8 abril 2015

El Ministeri de Defensa espanyol té el 2015 un pressupost de 6.853 milions d'euros, un 1,1% més que l'any anterior. La despesa militar real, però, pot ascendir fins als 16.000 milions d'euros. CRÍTIC ha recollit 10 exemples concrets de com es gasten aquests diners extrets del 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Més informació