FROB

Un informe policial acusa el Banc d’Espanya i el FROB d’haver “fallat clamorosament” en el ‘cas Catalunya Caixa’

  • Roger Palà | @rogerpala
  • dimecres, 19 desembre 2018

El Banc d’Espanya i el FROB, l’ens públic creat per gestionar el rescat dels bancs arran del crac financer del 2008, van "fallar clamorosament” pel fet de no “revisar a la baixa” els sous dels directius de Catalunya Caixa quan l’Estat va intervenir l’entitat l’any 2011. Així ho afirma un informe policial al qual ha tingut accés CRÍTIC, que analitza amb detall el paper dels dos organismes públics durant la liquidació de la caixa catalana.

Més informació

Adolf Todó va pagar 375.000 euros per un informe que mai no es va fer

  • Roger Palà
  • dimecres, 11 febrer 2015

L’expresident de Catalunya Banc Adolf Todó va encarregar a la consultoria McKinsey un informe que mai no es va arribar a realitzar i pel qual va pagar 375.000 euros. Aquest encàrrec “fantasma” és un dels motius pels quals el FROB, l’ens públic que va assumir el control del banc en fallida des de la seva intervenció l’any 2011, va decidir rescindir el contracte de l’alt directiu al maig de 2013.

Més informació

Els correus d’Adolf Todó al Banc d’Espanya: “No volem cap sorpresa amb els sous dels directius”

  • Roger Palà
  • dilluns, 9 febrer 2015

Al juny de 2011, Catalunya Banc estava a punt de ser totalment intervingut per l'Estat. Però Adolf Todó, el president de l’entitat, tenia preocupacions de caràcter personal: assegurar-se que, un cop el banc fos del tot rescatat, ell podria seguir conservant el seu privilegiat salari de 800.000 euros anuals. Així es desprèn d’una sèrie de correus electrònics remesos en aquell període pel mateix Todó al Banc d’Espanya, als quals ha tingut accés CRÍTIC. “No volem tenir cap sorpresa innecessària amb els sous. És un tema molt sensible per a nosaltres”, afirma.

Més informació

Catalunya Caixa va repartir en plena fallida milers d’euros en dietes a càrrecs del PSC i de CiU

  • Text: Roger Palà / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 25 novembre 2014

Càrrecs del PSC i de CiU i empresaris afins s’han repartit al llarg dels darrers 10 anys milers d’euros en dietes de la fallida Caixa d’Estalvis de Catalunya, avui reconvertida en banc i intervinguda per l’Estat. No solament el president de l’entitat, Narcís Serra, o el director general, Adolf Todó, van cobrar sous milionaris. També percebien importants quantitats els membres del seu Consell d’Administració. En total, Catalunya Caixa va repartir 6,2 milions d’euros en dietes des del 2004 fins al 2010.

Més informació