Futbol

La llotja del Camp Nou: diners, poder i molts contactes

  • Text: Marc Font | Il·lustració: Jordi Borràs
  • diumenge, 27 maig 2018

El Futbol Club Barcelona és la marca catalana més coneguda a escala global. L'entitat gaudeix d'un enorme seguiment mediàtic i la llotja del Camp Nou s'ha convertit en un dels símbols del poder a Catalunya i en un lloc habitual de relació entre l'elit econòmica i empresarial. Com funciona? Qui hi va? Quina importància tenen les grans empreses i els visitants VIP en el negoci del club? CRÍTIC retrata un espai que, des del mandat de Joan Laporta, està vetat a la premsa.

Més informació

‘FIFAgate’: poder, diners i futbol

  • Marcel Beltran / @beltran_marcel (Panenka / @proyectopanenka)
  • dimecres, 24 febrer 2016

Aquest divendres, 26 de febrer, se celebren noves eleccions a la FIFA, les més enrarides de la seva història. L’organització futbolística més poderosa del món està en una crisi total després que els escàndols de corrupció fessin caure el seu últim president, Joseph Blatter. Una trama d’ombres i de desenganys que aquests últims mesos ha fet trontollar un sistema que mou milers de milions d'euros i que està sotmès a les influències geopolítiques mundials. Fins fa poc, semblava invulnerable. Aquesta és la història d’una esquerda que amenaça l'elit del futbol.

Més informació

Barça SA: diners, Qatar i escàndols

  • Text: Roger Xuriach, Carlos Martín i Paco Àvila (revista 'Panenka') / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 14 juliol 2015

El Futbol Club Barcelona, la institució social i esportiva més coneguda de Catalunya, s'ha convertit en una multinacional que distribueix el seu producte al món, un fill més de la globalització i del màrqueting. El Barça, en l'anhel de ser el club més ric i més potent, ha acabat rodejat de companyies perilloses, ha mentit, ha defraudat a la justícia, ha espiat i ha firmat 'xeics' en blanc. El soci, però, hi segueix tenint l’última paraula. Aquest 18 de juliol hi ha eleccions a la presidència. Ha passat, però, el Barça actual de ser "més que un club" a un club més? Aquestes són algunes de les seves ombres més recents. La cara B del Barça triomfal.

Més informació