Gemma Ubasart

Gemma Ubasart: “Els mítings de Pablo Iglesias no havien d’eclipsar que érem una candidatura catalana”

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dissabte, 10 octubre 2015

La fins ara secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, ha presentat avui la dimissió davant del Consell Ciutadà del partit. Aquesta és l'única entrevista que donarà, almenys ara per ara, per explicar els motius de la seva marxa enrere després de menys d'un any a la direcció. Ubasart seguirà sent militant de Podem i es plantejarà si seguirà o no com a secretària de Plurinacionalitat de la direcció estatal, però es mostra molt crítica amb l'excés de partidisme de Catalunya Sí que es Pot i amb les intervencions a Catalunya del líder Pablo Iglesias contra la CUP i sobre els orígens d'una part dels catalans.

Més informació

Ubasart dimiteix com a líder de Podem a Catalunya a tres mesos de les eleccions espanyoles

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dissabte, 10 octubre 2015

La fins ara secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, presentarà aquest matí la seva dimissió davant el Consell Ciutadà de la formació. Segons ha pogut saber CRÍTIC, Ubasart abandona el partit i se centrarà en la vida acadèmica com a professora i investigadora de ciència política a la Universitat de Girona. La ja exdirigent de Podem es mostra molt crítica amb el to i la filosofia de la campanya electoral catalana del 27-S del seu partit i, en general, de Catalunya Sí que es Pot. Una part de l’organització catalana sembla ara que hauria preferit una candidatura en les catalanes amb més pes ciutadà, i una campanya amb un perfil més catalanista i amb menys intervencions estatals.

Més informació

Gemma Ubasart: “Si es tracta de tombar el règim, ho haurem de fer a Catalunya però també amb els companys de l’Estat”

  • Roger Palà
  • dijous, 13 novembre 2014

Gemma Ubasart (Castellar del Vallès, 1978) és una de les persones destinades a tenir un paper central en l’articulació de Podem a Catalunya. Doctora en ciència política per la UAB, ha estat professora de la Complutense de Madrid i ha realitzat estades a París, Ottawa, Pàdua, Londres i Quito. Ara és candidata al Consell Ciutadà de l'organització per la llista de Pablo Iglesias. El seu objectiu: articular una proposta pròpia de Podem a Catalunya, amb un relat que posi en primer terme les qüestions socials.

Més informació