Hillary Clinton

Andy Robinson: “Trump es convertirà ràpidament en un polític de consens amb Wall Street i l’FMI”

  • Text: Marc Font / Fotos: Brais G. Rouco
  • dijous, 10 novembre 2016

Corresponsal itinerant de 'La Vanguardia', Andy Robinson (Liverpool, 1960) ha retratat la profunda desigualtat dels Estats Units en el recent 'Off the road. Miedo, asco y esperanza en América' (Ariel), una sèrie de cròniques a través de les quals recorre bona part de la geografia nord-americana. Ha cobert el darrer tram de la campanya de les eleccions presidencials dels EUA. Després de tancar el seu article per al diari barceloní, atén CRÍTIC per telèfon des de Palm Beach (Florida), just abans d'emprendre un viatge fins a Miami. Gens partidari de Donald Trump ni tampoc de Hillary Clinton, sí que veu en la victòria del magnat immobiliari l'expressió d'un profund malestar d'una part de la societat estatunidenca contra un sistema "injust".

Més informació

Masclista, xenòfob… i antiestablishment: els perquès de la victòria de Trump

  • Antoni Trobat
  • dimecres, 9 novembre 2016

La pitjor catàstrofe al món occidental des del 1945, diu Owen Jones. L''establishment' ha rebut un dels cops més forts de la història. El milionari Donald Trump serà el president del país més poderós del planeta. Trump és un autèntic populista: ha canalitzat les ganes de canvi soterrades. L'odi a l''establishment' i contra les polítiques que han destruït milers de llocs de treball.

Més informació

Selecció CRÍTIC: els 15 articles que has de llegir per entendre els Estats Units més enllà de la batalla electoral

  • M. Font / R. Palà / S. Picazo / A. Trobat
  • dimarts, 8 novembre 2016

CRÍTIC ha seleccionat, de mitjans internacionals i catalans, els 15 articles que has de llegir per conèixer els Estats Units més enllà de la batalla electoral. El dia de les eleccions de 2016, que enfronten Hillary Clinton i Donald Trump, volem dedicar-lo a entendre el país més poderós del planeta a través de la mirada de periodistes i d'analistes coneixedors de la realitat nord-americana.

Més informació

Qui és Bernie Sanders? Nou claus sobre l’auge de l’esquerra nord-americana

  • Antoni Trobat / @antonitrobat
  • dilluns, 29 febrer 2016

Nou claus polítiques, socials, culturals i econòmiques per entendre el perquè del fenomen Sanders, la força de l'anomenada esquerra radical als Estats Units, i què pot passar en les primàries del Partit Demòcrata malgrat la força de Hillary Clinton.

Més informació