Izquierda Unida

Alberto Garzón: “Pablo Iglesias em truca perquè vagi a la seva llista. Això no és la unitat de l’esquerra”

  • Text: Sergi Picazo / Fotos: Xavi Herrero
  • dijous, 8 octubre 2015

Alberto Garzón (Logronyo, 1985) és el candidat a les eleccions espanyoles d'Esquerra Unida i un dels polítics joves espanyols amb més futur. Té 30 anys! Economista, amb set llibres publicats, activista d'ATTAC i el diputat més jove al Congrés de l'última legislatura. Tot i néixer a La Rioja, va passar l'adolescència i la joventut a Màlaga. Abans de ser diputat havia aconseguit una plaça d'investigador a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla i planejava anar-se'n a viure a Londres. La seva vida ha canviat. Estrès total, tensions polítiques, passadissos del Congrés. Té la missió de renovar la "vella" i "anquilosada" Esquerra Unida en ple creixement del fenomen de Podem. Ho aconseguirà?

Més informació

Pablo Iglesias: “Que es quedin la bandera roja i ens deixin en pau. Jo vull guanyar”

  • Sergi Picazo i Marià de Delàs
  • dijous, 25 juny 2015

Pablo Iglesias (Madrid, 1978), secretari general de Podem, inicia avui l’etapa catalana del que ha anomenat la Ruta del Canvi. Va arrencar a Cadis i fa la segona aturada a Barcelona: dues ciutats amb alcaldes amb el suport de Podem, José María González ‘Kichi’ i Ada Colau. El líder de Podem rep 'Público' i CRÍTIC al seu despatx a la seu del partit a Madrid. El local crida l’atenció per l’absència total de decoració i de símbols. Ni un logotip, ni un pòster. “És un espai per treballar-hi, on es comença molt d'hora i s'acaba molt tard", reivindica Iglesias. L’entrevista, que es publica simultàniament en català i en castellà, vol aprofundir més en les idees polítiques que en qüestions urgents.

Més informació

Joan Josep Nuet: “La CUP ens ha demanat que trenquem amb Iniciativa però el temps de les baralles s’ha acabat”

  • Sergi Picazo
  • dijous, 18 desembre 2014

Joan Josep Nuet (Reus, 1964) és l'actual coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat al Congrés dels Diputats. Llicenciat en geografia i història per la Universitat de Barcelona. L’any 1986 va ingressar al Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) i a CCOO, on encara milita. Mentre es desmembrava la Unió Soviètica, ell aconseguia la seva primera acta com a regidor comunista a Montcada i Reixac. Va deixar la feina d’agent comercial, en el sector del metall i de la química industrial, el 2006 quan va ser escollit senador per designació autonòmica. Actualment també és membre de la direcció d'Izquierda Unida. No ha deixat mai de pagar la quota de soci al Casal de Cuba de Barcelona.

Més informació