Llibres

Roc Casagran: “La immersió lingüística a les escoles no és aquesta panacea que ens fan creure”

  • Text: Joan Vila i Triadú @joanvilaitriadu / Fotos: Jordi Borràs
  • dijous, 7 juliol 2016
Roc Casagran portada

Roc Casagran i Casañas (Sabadell, 1980) és l'escriptor del moment. La seva última novel·la, 'L'amor fora de mapa', va per la tercera edició i ha tingut crítiques molt favorables. Casagran és autor d'una desena d'obres —novel·les, poemaris, un assaig conjunt amb Oleguer Presas, una adaptació del 'Llibre de les bèsties' de Llull...—, treballa de professor de secundària i col·labora amb alguns mitjans de comunicació. Tot i no ser militant de les CUP, els va donar suport tancant la llista de la Crida per Sabadell en les municipals de 2015. Està preocupat, com molta altra gent, per la mala salut del català, i convençut que Catalunya serà independent, encara que també creu que “cal seguir pressionant des de baix”.

Més informació

Rànquing dels llibres més venuts del Sant Jordi crític i independent

  • Marc Font / @marcfontribas
  • dilluns, 25 abril 2016
Paradeta davant la Catedral de Barcelona de Contrabandos per Sant Jordi / @EditorialArrela

El rànquing de Sant Jordi del llibre crític independent, al contrari del rànquing del Gremi de Llibreters, està encapçalat per autors com l'uruguaià Eduardo Galeano —amb 'El cazador de historias'—, Roc Casagran —amb 'L'amor fora de mapa'—, Valero Sanmartí —amb 'Los del sud us matarem a tots'— i Gustavo Duch —amb 'Mucha gente pequeña'.

Més informació

Els 20 llibres amb sentit crític que ens van canviar la vida

  • Marc Font, Roger Palà, Sergi Picazo i Joan Vila i Triadú
  • dijous, 21 abril 2016
llibres_portada

Aquests són els 20 llibres que ens van canviar la vida i la forma de pensar. Obres bàsiques de Naomi Klein, de Serge Latouche o d'Eduardo Galeano comparteixen prestatgeria virtual al costat de Josep Fontana, de Montserrat Roig o de Lluís Maria Xirinacs. Aquesta és la llibreria particular que CRÍTIC s'enduria a una illa deserta per aquest Sant Jordi.

Més informació