Manters

Jaume Asens: “Una possibilitat seria fer el referèndum i les eleccions constituents el mateix dia”

  • Text: Roger Palà / Fotos: Jordi Borràs
  • dijous, 1 setembre 2016

Jaume Asens (Barcelona, 1972) està cridat a tenir un rol rellevant en la configuració del projecte nacional dels Comuns. Llicenciat en dret i en filosofia i doctorand en ciències polítiques i socials (amb la tesi a mig fer), ha passat de ser un dels advocats més crítics amb els abusos del poder a exercir una tinença d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. Representa la sensibilitat més sobiranista de Barcelona en Comú. Asens ha aprofitat l'agost per prendre distància del dia a dia de la política. Ho ha fet a força de formar-se, llegir, pensar i escriure. Es presenta a l'entrevista armat amb llibretes i folis plens de reflexions. Aquest és el resum de tres hores de conversa. Us presentem la Via Asens.

Més informació

Sis interrogants i vulneracions que s’amaguen darrere l’acusació contra el regidor de la CUP Josep Garganté

  • Laia Altarriba i Piguillem
  • dimecres, 13 abril 2016

El regidor de la CUP Josep Garganté s'ha convertit en el centre dels atacs polítics i mediàtics per un vídeo on apareix reclamant un segon reconeixement mèdic a un 'manter' immigrant lesionat. Però, en canvi, hi ha una pregunta que ha quedat fora dels focus mediàtics: com és que hi havia un policia mentre el pacient era atès pel metge, tal com asseguren algunes fonts? Un informe del Síndic de Greuges presentat al Parlament aquesta setmana denuncia que la presència policial en centres d'urgència és "sistemàtica" i que això vulnera "directrius internacionals".

Més informació

Gala Pin: “Si ara hi hagués un 15-M, hauríem de marxar o trobar solucions conjuntes”

  • Text: Yeray S. Iborra / Foto: Ivan G. Costa
  • dijous, 19 novembre 2015

Gala Pin (València, 1981) es va quedar a 3 crèdits de llicenciar-se en filosofia. El seu espai formatiu, però, ha estat el carrer. Va militar en el moviment veïnal de la Barceloneta. Ara que és regidora de Ciutat Vella i responsable de Participació, té pressions dels seus excompanys per mil temes calents: els 'manters', el turisme, els 'llauners', la Guàrdia Urbana, el port... Una de les constants de Pin, des que va aterrar a Barcelona el 2003, ha estat la transparència, a partir de la tecnopolítica i la democràcia digital. L'han definida com “el perfil més activista de BComú”. Està per veure des d’on s’escolta més el seu crit: si des del carrer o des de Sant Jaume.

Més informació