Marroc

24 hores d’un refugiat a Lesbos, l’illa dels salvavides

  • Laia Altarriba / Lesbos (Grècia)
  • dimecres, 17 febrer 2016
Salvavides entre les roques a la costa de l'illa de Lesbos / LAIA ALTARRIBA

L'Ahmad, sirià; el Dharee, iraquià, i tres joves marroquins van arribar a Lesbos. Avui estan intentant travessar Europa. Aquesta és una història similar a la dels 800.000 refugiats que han arribat des de l'any passat a Grècia des de Turquia fugint de la guerra i de la crisi econòmica.

Més informació

El malson de la tanca de Melilla, 2004-2014

  • Text i Fotos: Sergi Càmara
  • dimarts, 11 agost 2015
a group of immigrants who managed to reach the fence despite the violence of the Moroccan forces, begs for mercy and deliverance to the Spanish police so that they are not deported to Marruecos.España deport all immigrants esañol even touch the ground, in violation of European laws.

La tanca de Melilla s'ha convertit en un dels grans símbols d'una Europa fortalesa que intenta blindar les seves fronteres de l'arribada de persones migrades del Sud. Escenari de constants vulneracions de drets humans, i denunciada reiteradament per multitud d'ONG com Amnistia Internacional o Prodein i, fins i tot, també pel Consell d'Europa. Aquesta tanca de la vergonya s'ha ampliat amb el pas dels anys, gràcies a inversions multimilionàries per garantir el blindatge securitari d'una de les fronteres sud de la Unió Europea. El fotoperiodista osonenc Sergi Càmara fa més d'una dècada que documenta el que hi succeeix. Ara retrata a CRÍTIC l'experiència viscuda en primera persona.

Més informació

Onades, assalts, allaus… i dades

  • Sergi Picazo
  • dilluns, 18 agost 2014
Immigrants atesos per serveis socials. Foto: Jordi Borràs

Una “allau” de migrants subsaharians “assalta” els darrers dies les fronteres de l’Estat espanyol. Les entrades de subsaharians, com cada estiu, han tornat a encendre les alarmes del Govern i d’alguns mitjans de comunicació. Aquesta suposada allau és formada per, segons dades oficials, els 1.338 subsaharians que han arribat amb pastera des del 4 d’agost o uns 1.000 que estarien intentant aquests dies superar la doble tanca a Ceuta i Melilla.

Més informació