Ministeri de Defensa

Deu despeses del Ministeri de Defensa que potser t’indignaran

 • Jordi Pascual / @jordipasmol
 • dimecres, 13 juliol 2016

Des de principi d'any, el Ministeri de Defensa ha fet públics més de 170 contractes a través del 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) tal com ha comprovat CRÍTIC amb una revisió diària del portal. En els cinc primers mesos de 2016, són més de 95 milions d'euros gastats en tot tipus d'adquisicions i de serveis. Webs i aplicacions informàtiques, servei d'àpats, armes, pinso per a animals, desactivació de detonants, pintura per a casernes, manteniment de jardins... Tot tipus de contractes en què hi participen empreses diverses, des d'Indra fins a El Corte Inglés.

Més informació

Exèrcit espanyol a Catalunya: 1.500 soldats, desenes d’edificis… i moltes incògnites de futur

 • Marc Font
 • dimarts, 16 febrer 2016

En la Catalunya teòricament preindependent, les forces armades espanyoles mantenen la presència de 1.500 soldats al Principat, concentrats fonamentalment a les casernes del Bruc (Barcelona) i de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) i a l'acadèmia de sotsoficials de Talarn (Pallars Jussà). Què passaria en cas d'independència? L'opinió a les comarques afectades és força contradictòria: ajuntaments del Pallars aposten per la continuïtat de la instal·lació militar i a l'Empordà rebutgen el quarter. La Generalitat, però, no es vol mullar i al programa de Junts pel Sí no apareixia cap referència explícita a l'Exèrcit espanyol.

Més informació

Els 10 ‘hits’ del BOE durant el Govern de Mariano Rajoy

 • Eva Belmonte / @evabelmonte
 • divendres, 11 desembre 2015

L'autora del blog 'El BOE nuestro de cada día' recopila les revelacions del 'Butlletí Oficial de l'Estat' més destacades i polèmiques durant el mandat del Govern de Mariano Rajoy. CRÍTIC vol deixar de banda el que els polítics diuen o diran en campanya electoral per fixar-nos en què ha fet i deixat de fer el Govern del Partit Popular els últims quatres anys. El seu propi diari de Govern registra totes les decisions preses. Podem fer, doncs, un recompte de legislatura a cop de butlletí.

Més informació

El Ministeri de Defensa preveu gastar més de 800.000 euros en la desfilada del Dotze d’Octubre

 • David Castelló i Sergi Picazo
 • dilluns, 12 octubre 2015

El Ministeri de Defensa espanyol preveu gastar més de 800.000 euros –sense incloure-hi el cost de l'exhibició d'avions militars– en la desfilada militar del Dotze d'Octubre malgrat les retallades que encara pateix l'Estat del benestar. Així ho reconeixen fonts del Ministeri en una nota de l'agència Europa Press. Tot i això, segons càlculs de CRÍTIC, la xifra total podria arribar gairebé al milió d'euros, sense tenir en compte les despeses de seguretat i de control policial. El pressupost per a la 'Fiesta Nacional', a falta de tancar els números definitius, serà lleugerament superior als dels darrers anys però encara inferior als últims anys de la ministra Carme Chacón, on se superaven els 2,5 milions d'euros.

Més informació

Els 10 contractes del Ministeri de Defensa espanyol que t’indignaran

 • Marc Font / @marcfontribas
 • dimecres, 8 abril 2015

El Ministeri de Defensa espanyol té el 2015 un pressupost de 6.853 milions d'euros, un 1,1% més que l'any anterior. La despesa militar real, però, pot ascendir fins als 16.000 milions d'euros. CRÍTIC ha recollit 10 exemples concrets de com es gasten aquests diners extrets del 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Més informació

El BBVA, el Banc Santander i Bankia financen el fabricant d’explosius més gran de l’Estat espanyol

 • Núria Vilà
 • dimecres, 14 gener 2015

El BBVA, el Banc Santander, Bankia, Barclays i HSBC, i 11 bancs espanyols i internacionals més, han concedit un crèdit de 450 milions d’euros al fabricant d’explosius més gran de l’Estat espanyol, MaxamCorp Holding. A Catalunya, l'antiga Unión Española de Explosivos és la propietària del magatzem de dinamita de l’Anoia i d'una fàbrica d’àcid nítric per produir explosius a Tarragona. Una de les seves filials, Expal, subministra material militar a exèrcits d’arreu del món.

Més informació