Municipalisme

Anàlisi crítica de les confluències municipals entre la CUP i Podem

  • Text Marc Font | Foto: Àlex Recolons
  • dimarts, 18 setembre 2018

Les eleccions municipals del 2015 van provocar una sacsejada al tauler polític. Diverses candidatures àmplies de l'esquerra transformadora van irrompre amb força i algunes fins i tot van obtenir l'alcaldia de diversos municipis. A l'àrea metropolitana de Barcelona, les confluències entre Podem i la CUP, amb fórmules i grau d'èxit diferents, van generar vuit candidatures: Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Cerdanyola, Barberà, Badia del Vallès i Cornellà de Llobregat. Gairebé quatre anys després... quin futur tenen aquestes aliances? Han funcionat, o han entrat en crisi després de la convulsa tardor catalana del 2017 i les disputes en l'àmbit nacional entre la CUP i els Comuns?

Més informació

Anna Gabriel: “No hem sabut llançar prou el missatge que la CUP és un projecte on molta més gent hi té cabuda”

  • Text: Marc Font / Fotos: Jordi Borràs
  • divendres, 18 setembre 2015

Número dos de la candidatura de la CUP a la demarcació de Barcelona per a les eleccions del 27 de setembre, Anna Gabriel s'estrenarà amb tota probabilitat com a diputada després dels comicis. No serà, però, una nouvinguda a la cambra, atès que en l'última legislatura ja hi ha tingut un paper important a l'ombra, com a coordinadora del grup format per Isabel Vallet, Quim Arrufat i David Fernàndez. Aquesta educadora social i llicenciada en dret nascuda a Sallent el 1975 acumula una àmplia experiència institucional —segons els paràmetres de la formació de l'esquerra independentista—, ja que també ha estat regidora del seu municipi durant vuit anys.

Més informació

Gemma Ubasart: “Si es tracta de tombar el règim, ho haurem de fer a Catalunya però també amb els companys de l’Estat”

  • Roger Palà
  • dijous, 13 novembre 2014

Gemma Ubasart (Castellar del Vallès, 1978) és una de les persones destinades a tenir un paper central en l’articulació de Podem a Catalunya. Doctora en ciència política per la UAB, ha estat professora de la Complutense de Madrid i ha realitzat estades a París, Ottawa, Pàdua, Londres i Quito. Ara és candidata al Consell Ciutadà de l'organització per la llista de Pablo Iglesias. El seu objectiu: articular una proposta pròpia de Podem a Catalunya, amb un relat que posi en primer terme les qüestions socials.

Més informació