Owen Jones

Per què és important la victòria de Jeremy Corbyn en les primàries del Partit Laborista?

  • Pablo Sánchez / @pa_Sanchez_1978
  • diumenge, 13 setembre 2015

La victòria de Jeremy Corbyn per la direcció del Partit Laborista britànic és un terrabastall polític al Regne Unit amb ones de xoc que es podran sentir al món anglosaxó i a Europa. Les primàries laboristes van donar el 59,5% dels vots per a Corbyn, més que el que Tony Blair va fer el 1994. Sense cap mena de dubte, és el canvi polític més important al Regne Unit des de fa molts anys.

Més informació

Owen Jones: “Si no hi ha un moviment fort, no serveixen de res portaveus que parlin bé per la ‘tele’ o tinguin molts seguidors a Twitter”

  • Text: Laia Gordi / Fotos: Andrea Baldo
  • dijous, 16 juliol 2015

Owen Jones és l''enfant terrible' de l'esquerra britànica. Amb el cor a la classe treballadora però educat a Oxford i fill d'una família de classe mitjana trotskista, amb 30 anys s'ha convertit en un dels articulistes més populars del diari 'The Guardian'. Els anglesos diuen que diu el que tothom pensa però ningú no s'atreveix a dir. Un dia de sol a Londres CRÍTIC es reuneix amb Owen Jones en un petit parc de la capital. Assegut a la gespa, repassa l'esquerra britànica, però també l'espanyola, la catalana o l'escocesa. Carismàtic i obertament homosexual, té fusta de líder del segle XXI. S'acaba de publicar en castellà el seu darrer llibre, 'El Establishment: la casta al desnudo' (Seix Barral). Va convertir en un 'best-seller' la seva obra 'Chavs: la demonización de la clase obrera'.

Més informació