Països Catalans

Josep-Lluís Carod-Rovira: “El país ha estat en mans de gent de classe alta, barcelonina i de cognoms catalans. Ara ho estem invertint”

  • Text: Antoni Trobat / Foto: Jordi Borràs
  • dijous, 10 desembre 2015

Tot just entrar al despatx que Josep-Lluís Carod-Rovira (Cambrils, 1952) té a la Universitat Pompeu Fabra, on coordina la Càtedra sobre Diversitat Social, el primer que sorprèn és veure-hi, en diferents formats, una devoció no públicament coneguda pel Capità Haddock. El personatge d’Hergé hi és representat, en estatueta i en un dibuix, ben a prop d’ il·lustres com Joan Fuster. “M’agrada, en Haddock, perquè és l’única persona normal de la colla tintinaire: beu, fa servir paraulotes, li agraden les dones, té caràcter...”. Ens mirem, amb en Borràs, i somric pensant en aquesta entradeta sobre l'exlíder d'ERC, mentre comencen els clic-clic de la càmera d’en Jordi.

Més informació

Totes les xifres que has de conèixer sobre la desigualtat al món, a l’Estat, a Catalunya i a Barcelona

  • Marc Font
  • diumenge, 30 novembre 2014

Informes de bancs, d'ONG o de sindicats demostren l'increment de les diferències econòmiques entre la minoria més rica i la resta de la població, durant la crisi econòmica. L'Estat espanyol és el segon país més desigual de tota la UE, només per darrere de Letònia.

Més informació