Palestina

Echlas Alazzah: “A Palestina, interessar-se per la política arriba de manera lògica, sense planificació”

 • Text: Brian Anglo (amb el suport de la Fundació Flama). Fotos: Elsa Fosca
 • dimecres, 21 març 2018

Echlas Alazzah és una dona palestina amb poquíssima mobilitat deguda a una distròfia muscular congènita. Actualment viu de manera independent en un camp de refugiats a Betlem amb el suport de dues voluntàries. Malgrat les dificultats, es guanya la vida ensenyant àrab i cuina palestina, i amb la venda de calendaris il·lustrats amb els seus propis dibuixos. Ha estat recentment a Barcelona, entre altres coses, per presentar un documental sobre ella mateixa, titulat 'Puedo' en la seva versió castellana, a la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, celebrada al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat.

Més informació

Tot el que has de saber sobre Jerusalem: la ciutat inoblidable

 • Ana Alba / @analba
 • diumenge, 9 abril 2017

Des de la Muntanya de les oliveres es contempla una de les estampes més belles de Jerusalem, quan el sol de la tarda matisa la brillantor daurada de la Cúpula de la Roca, símbol de la ciutat tres vegades santa: per al judaisme, per al cristianisme i per a l’islam.

Més informació

Palestina: hi ha una tercera ‘intifada’ liderada per les noves generacions?

 • Sara Vilà / @saravilagalan (Jerusalem)
 • divendres, 27 novembre 2015

La nova situació de tensió als territoris palestins pot derivar en una tercera 'intifada'. Les noves generacions palestines estan responent amb contundència contra la situació, però també aprenen a resistir des de la no-violència a través dels comitès populars que es distancien cada cop més dels partits polítics.

Més informació

Olga Rodríguez: “Ser periodista en aquest país i voler explicar el que passa té un preu alt”

 • Blanca Blay i Caralp Mariné
 • dijous, 7 maig 2015

Olga Rodríguez (Lleó, 1975) és periodista i corresponsal a l'Orient Mitjà, però fa algun temps va decidir submergir-se en el fenomen que va del 15-M fins a Podem. Denunciar les injustícies forma part del seu ADN periodístic. Parla amb una serenitat que fa posar els pèls de punta. Escriu, entre altres publicacions, a 'ElDiario.es', mitjà del qual és copropietària, i ho fa des de Madrid. La major part de la seva carrera, però, l’ha passat com a enviada especial a l’Afganistan, als Estats Units, a Egipte, a l'Iraq, a l'Iran, a Israel-Palestina, al Líban, a Síria o al Iemen, entre d’altres. Està molt vinculada als moviments socials i, malgrat les divisions, segueix sent partidària de la unitat de l’esquerra madrilenya.

Més informació

David Segarra: “Els valencians no som corruptes ni botiflers, sinó un poble valent i insurgent”

 • Allosa Ajanovic
 • dijous, 5 febrer 2015

David Segarra (València, 1976) és documentalista, periodista i dissenyador gràfic. La seva carrera professional està lligada a l’activisme social i als mitjans alternatius, com el periòdic en valencià 'L’Avanç', que va fundar l’any 1999. El compromís amb la defensa dels pobles oprimits l’ha portat arreu del món. Podem trobar les petjades del seu treball als barris populars des de Caracas fins a l’Orient Pròxim. Allà la seva relació amb Palestina, marcada a foc per l’Exèrcit israelià, l’ha portat a publicar un llibre de fotografies de la Franja de Gaza ('Náixer, viure i morir a Gaza', de l’Editorial Sembra Llibres). També li queda temps per mirar cap a casa, defensant activament la cultura i la llengua al País Valencià.

Més informació

Tariq Ali: “El moviment d’autodeterminació català està liderat per la burgesia”

 • Laia Gordi / Londres
 • dijous, 2 octubre 2014

Tariq Ali (Pakistan, 1943) és, segons els anglosaxons, un intel·lectual públic. Membre de l'equip editorial d’una de les revistes de pensament acadèmic de l'esquerra més importants del món, la New Left Review, darrerament s'ha destacat al Regne Unit per ser una de les veus més coherents fent campanya a favor del sí pel referèndum d'Escòcia. En aquesta entrevista, es mostra a favor del sobiranisme català tot i que estigui “liderat per la burgesia”.

Més informació