PKK

Deu apunts imprescindibles per conèixer a fons el Kurdistan (abans i després del cop d’Estat turc)

  • David Forniès i Antoni Trobat
  • divendres, 29 juliol 2016

Estem a punt d'encetar el mes d'agost i són alguns, segurament no pocs, els catalans i catalanes de l'espai de l'esquerra alternativa –dels Comuns a la CUP i el món llibertari; d'ERC a l'oenagenisme i els moviments socials crítics– que es plantegen de visitar el Kurdistan. No ve de nou. És la zona del món, encara que sigui poc políticament correcte esmentar-ho, que és a l'ull de l'huracà de l'esquerra catalana des de fa un quant temps. Com ho va ser el Mèxic zapatista o la Bòsnia escorxada dels anys noranta. Com la Nicaragua dels vuitanta. Com Palestina o els països llatinoamericans amb governs bolivarians dins la primera dècada d'aquest segle.

Més informació

Què hi ha en joc a Kobane?

  • Nora Miralles
  • diumenge, 19 octubre 2014

Kobane, una petita ciutat kurda situada al nord de Síria, ha esdevingut, en el darrer mes, la pedra a la sabata de l’Estat Islàmic (EI). És una ciutat símbol. Allà els kurds de la regió estan construint un projecte pioner de societat multicultural sense Estat gestionada per assemblees locals i cantonals.

Més informació

Deu claus sobre la irrupció de l’Estat Islàmic i els kurds de l’Iraq i Síria

  • David Forniès
  • dijous, 21 agost 2014

Deu claus per entendre la irrupció de l'Estat Islàmic a l'Iraq i Síria. Quin paper hi juguen els Estats Units? Com s'està organitzant la resistència kurda? Les potències occidentals han de facilitar armes als kurds? Un anàlisi de David Fornies, coordinador de Nationalia

Més informació