sèries TV

Deu sèries sobre periodisme per pensar l’actualitat

 • Toni de la Torre / @tonidelatorre
 • dilluns, 21 gener 2019

En l'era de la desinformació, de les 'fake news' i del 'clickbait', la ficció ens pot ajudar a recuperar el rumb de què hauria de ser el bon periodisme. El crític de sèries Toni de la Torre ha preparat una selecció acurada de sèries protagonitzades per periodistes que ens ajuden a reexaminar la professió i reivindicar-ne els valors essencials.

Més informació

Series con espíritu crítico para devorar este verano

 • Toni de la Torre / @tonidelatorre
 • dijous, 26 juliol 2018

El crítico de series Toni de la Torre ha preparado una cuidada selección de series con contenido social para los lectores de CRÍTIC. Se trata de 10 series estrenadas durante el último año que destacan por tratar temáticas incómodas, relacionadas con la denuncia social o bien que sirven para visibilizar colectivos infrarrepresentados.

Més informació

Jordi Carrión: “A Espanya és més fàcil trobar els ossos de Cervantes que els de Lorca”

 • Text: Queralt Castillo Cerezuela / Fotos: Jordi Borràs
 • dimarts, 17 juliol 2018

Jordi Carrión (Tarragona, 1976) viu a cavall entre la ficció, la no-ficció, la novel·la gràfica, el periodisme, l'assaig i la narrativa de viatges. Publica regularment en diversos mitjans, entre els quals l'edició en castellà de 'The New York Times', 'El País', 'La Vanguardia' i 'Letras Libres'. Els seus assaigs 'Librerías' i 'Barcelona: el llibre dels passatges' li han merescut una ovació internacional. A més d'escriure llibres i articles, dirigeix el màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Carrión parla sobre cultura i memòria, sobre llibres, llibreries i biblioteques i sobre el periodisme, el final de l'eufòria digital i el plaer de retornar al paper.

Més informació

Sèries amb esperit crític per devorar aquest estiu

 • Toni de la Torre / @tonidelatorre
 • dilluns, 16 juliol 2018

El crític de sèries Toni de la Torre ha preparat una acurada selecció de sèries amb contingut social per als lectors de CRÍTIC. Es tracta de 10 sèries estrenades durant l’últim any que destaquen pel fet de tractar temàtiques incòmodes, relacionades amb la denúncia social o bé que serveixen per visibilitzar col·lectius infrarepresentats.

Més informació

El col·lectiu LGTBI a les sèries: sis casos de representació positiva i negativa

 • Anna Adeliño/ @aderecann
 • dimarts, 26 juny 2018

Els continguts de les sèries configuren la realitat en què vivim i modelen les normes socials. La forma com es representen els personatges és important. Segons l’Aliança Gai i Lèsbica contra la Difamació (GLAAD), en el període 2016-2017 el 95,4% dels personatges apareguts a la televisió en obert nord-americana eren heterosexuals. Només el 4,8% eren personatges LGTBI. A banda d'estar infrarepresentats, de quina forma apareixen aquests intèrprets a les sèries? CRÍTIC selecciona tres exemples de representació negativa del col·lectiu i tres exemples de representació positiva.

Més informació

Les millors sèries de l’any 2017 (amb esperit crític)

 • Toni de la Torre / @tonidelatorre
 • dilluns, 1 gener 2018

El crític de sèries Toni de la Torre elabora una llista de les sèries més punyents del 2017 a l'hora de tractar de temes socials, destacant episodis concrets recomanats especialment per als lectors de CRÍTIC. Des de 'The Handmaid's Tale' fins a 'Homeland', passant per 'Girls' o 'The State'. Us seleccionem els principals episodis de 10 sèries que han marcat amb esperit crític el passat 2017

Més informació