Sexualitat

Brigitte Vasallo: “S’estan fent coses increïblement racistes en nom del feminisme”

  • Text: Yeray S. Iborra / Fotos: Jordi Borràs
  • divendres, 26 febrer 2016
Foto: JORDI BORRÀS

Brigitte Vasallo (1973) és activista. I escriptora, tallerista i mediadora. Però, sobretot, agitadora. Feminista, en lluita contra les normativitats, la islamofòbia i el racisme. Contra les desigualtats, sempre-en-conjunt: Vassallo aposta per una visió interseccional i transcultural de les desigualtats. Així ho demostra en totes les batalles: en peu de guerra contra la prohibició del nicab i l’estigma occidental, als tallers #OccupyLove, a la novel·la 'Pornoburka' o als llibres de relats '(H)amors' o 'Relatos marranos', a les investigacions al Citizenship, als articles a 'Eldiario.es' o a 'Diagonal'… O en aquesta conversa àcida amb CRÍTIC.

Més informació

Najat El Hachmi: “Em sembla molt negatiu que per mostrar dubtes sobre el procés sobiranista siguis llençat a la foguera”

  • Júlia Bacardit
  • dijous, 4 juny 2015
FOTO: Jordi Borràs

Najat El Hachmi és una escriptora catalana nascuda a Nador (Marroc) l'any 1979 i educada des de petita a Vic. És autora de 'Jo també sóc catalana', de 'L'últim patriarca' i de 'La caçadora de cossos', a més d'haver col·laborat en l'edició de diversos llibres. Va estudiar filologia àrab a la Universitat de Barcelona i va rebre el Premi Ramon Llull de novel·la el 2008. A dia d'avui està preparant la seva propera obra, que estarà centrada en la relació d'una noia marroquina amb la seva mare. A més, ha fet de mitjancera cultural amaziga. Parlem amb ella sobre islam i tradició, catalanitats i independències, feminisme i religió. La conversa no defuig les acusacions contra l'islam que fa l'escriptora somali d'origen musulmà Ayaan Hirsi Ali.

Més informació

La justícia autoritza l’esterilització d’un centenar de persones discapacitades cada any

  • Text: Elena Parreño / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 11 novembre 2014
9esterilitzacions

Entre el 2011 i el 2013 es van sol·licitar als jutjats de l’Estat 253 esterilitzacions, 50 de les quals a Catalunya. La Convenció de l’ONU estipula que l’esterilització per discapacitat intel·lectual s’ha de practicar de forma excepcional, però el marc legal espanyol permet la intervenció de la persona si ha estat declarada incapacitada. Entitats socials consideren que en alguns casos s’estan vulnerant els drets humans i demanen un canvi integral.

Més informació