Telefónica

Els inacabables tentacles de l’imperi de La Caixa

  • Marc Font
  • dimarts, 6 octubre 2015

CaixaBank és un dels grans centres de poder a Catalunya. L'entitat financera més gran de l'Estat espanyol forma part del consell d'administració d'empreses clau de serveis bàsics (Repsol, Gas Natural, Abertis, Agbar), coopta organitzacions empresarials, finança 'think tanks', dóna crèdits als principals partits polítics i ha ampliat el seu negoci a la sanitat privada, al transport públic o als mitjans de comunicació. CaixaBank és avui un conglomerat que participa directament en unes 200 empreses. L'entitat va intentar condicionar les eleccions del 27-S amb el comunicat de les patronals bancàries en què s'alertava que els bancs deixarien el Principat si hi havia una declaració unilateral d'independència.

Més informació

Les administracions catalanes han adjudicat contractes per gairebé 800 milions a Telefónica els darrers quatre anys

  • Marc Font
  • dimecres, 10 juny 2015

La Generalitat de Catalunya concentra el 97% de l'import adjudicat a la multinacional de telecomunicacions i, consegüentment, és la institució que tindria més força a l'hora de pressionar per exigir el compliment del 'Compromís de les Escales'. Els contractes de l'Ajuntament de Barcelona amb la companyia no arriben als 9 milions durant l'últim mandat.

Més informació

Quines empreses espanyoles han guanyat contractes milionaris amb el viatge de Rajoy a la Xina?

  • Sergi Picazo
  • dilluns, 29 setembre 2014

Multinacionals espanyoles com Telefónica, el Banc Santander, Abengoa, l’eòlica Gamesa, la nuclear ENUSA i els grans agroexportadors d’alfals van aconseguir firmar acords i contractes milionaris gràcies al darrer viatge de Mariano Rajoy a la Xina. La Moncloa va presumir d’haver aconseguit contractes per valor de 3.150 milions d’euros. Però aquests diners no aniran a les malmeses arques públiques de l’Estat.

Més informació

Endesa es va estalviar 36 milions en impostos gràcies al Fòrum

  • Roger Palà i Sergi Picazo
  • divendres, 22 agost 2014

Endesa va patrocinar amb 15 milions d’euros la realització del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona l’any 2004. No va ser una aportació a fons perdut: gràcies a aquesta inversió, la companyia elèctrica va aconseguir deduccions fiscals en la quota de l’impost de societats per valor de 36 milions d’euros.

Més informació