TTIP

Per què els tractats de comerç i d’inversió incrementen la precarització i la desigualtat de les dones?

  • Laia Altarriba / @laiaaltarriba (amb el suport d'Entrepobles)
  • dimarts, 12 març 2019

Les dones són les principals perjudicades dels tractats de comerç i d'inversió (TCI) entre països, una de les eines més potents que tenen les empreses transnacionals per fer créixer els seus beneficis. Així ho constata el llibre 'A qui beneficien els tractats de comerç i d'inversió? Una anàlisi amb perspectiva feminista', que es presenta aquest dijous, 14 de març, a Barcelona.

Més informació

Un acord secret de lliure comerç proposa que els estats paguin tractaments mèdics a l’estranger

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dimecres, 4 febrer 2015

Els Estats Units, la Unió Europea i la resta d'estats més rics del món estudien promoure el turisme sanitari o “mobilitat dels pacients” per augmentar els beneficis de les assegurances mèdiques. L'objectiu és obrir un nou mercat per al comerç de la salut a escala mundial. Aquesta informació està basada en els materials rebuts per la plataforma de denúncia Filtrala.org. Tot i el silenci institucional, l'Estat espanyol i, per tant, Catalunya en quedarien directament afectades.

Més informació

El Govern del PP aposta per endurir el TTIP a favor dels interessos de les multinacionals

  • Elena Parreño
  • divendres, 30 gener 2015

La UE i els Estats Units comencen dilluns la vuitena ronda de negociacions del futur Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç, més conegut per la sigla TTIP. L’Estat espanyol és un dels que més pressionen per flexibilitzar la legislació europea existent a favor de les grans multinacionals i harmonitzar-la amb la dels Estats Units. Així ho revela una acta secreta de la reunió del Comitè de Política Comercial del Consell de la Unió Europea celebrada el passat 16 de gener.

Més informació

Susan George: “Molts mitjans de comunicació pensen que no val la pena explicar el TTIP als ciutadans perquè no ho entendran”

  • Merche Negro / @pintiparada
  • dimarts, 18 novembre 2014

CRÍTIC entrevista en vídeo l'activista, economista i filòsofa Susan George. La nord-americana nacionalitzada francesa, exdirigent de Greenpeace França i d’ATTAC, carrega contra el tractat de lliure comerç que estan negociant en secret els Estats Units i la Unió Europea. A més, George rebutja el paper polític que està tenint en aquestes negociacions la socialdemocràcia europea.

Més informació

L’acord de comerç UE – Estats Units permetrà a les empreses demandar un Estat en tribunals privats

  • Text: Esther Herrera (Brussel·les) / Il·lustració: Jordi Borràs
  • dimarts, 18 novembre 2014

La Unió Europea i els Estats Units estan negociant en secret l’acord de lliure comerç més important de la història. Una desclassificació recent de documents per part del Consell de la Unió Europea i d'organitzacions socials ha confirmat que l'anomenat TTIP permetrà que les grans empreses puguin demandar els estats en tribunals privats si una llei afecta els seus interessos. L’Estat espanyol és un dels que més estan pressionant perquè s’inclogui aquest mecanisme d'arbitratge internacional, segons confirmen en exclusiva a CRÍTIC fonts del Govern espanyol.

Més informació