Xina

Riscos d’un nou temporal financer: la crisi torna a casa

  • Carles Badenes / @carles_badenes
  • divendres, 4 març 2016

Sonen les alarmes. Pànic als parquets i a les sales de comandament de l’economia mundial. Són setmanes de nerviosisme i de fortes caigudes a les borses europees, nord-americanes, asiàtiques, australianes... El Deutsche Bank (ni més ni menys!), en perill de desplomar-se.

Més informació

L’Ajuntament de Barcelona subvenciona ‘lobbies’ empresarials espanyols a l’Àsia

  • Sergi Picazo / @sergipicazo
  • dimarts, 2 febrer 2016

L'Ajuntament de Barcelona ha dedicat com a mínim 80.000 euros en els últims quatre anys a subvencionar els grups de pressió Fundación España-Japón, Fundación España-China i Fundación España-India. Aquestes fundacions treballen per "enfortir i millorar la imatge de l’Estat espanyol” i obrir vies de negoci de bancs i empreses espanyoles a l'Àsia. Els governs de Barcelona han donat fins ara les ajudes com a "quota de patró" de forma automàtica. Fonts del consistori actual, governat per Barcelona en Comú, confirmen a CRÍTIC que eliminarien les subvencions si es considera una despesa innecessària en temps de crisi.

Més informació

Tot el que has de saber de la crisi xinesa que pot tornar a posar en risc l’euro

  • Carles Badenes / @carles_badenes
  • dilluns, 27 juliol 2015

Grècia no és l’única ni la més important amenaça per a una economia mundial instal·lada en la turbulència crònica. En les últimes setmanes, la borsa xinesa havia tingut pèrdues equivalents a 11 vegades el PIB grec. La possibilitat d’una crisi xinesa, encara difícil de predir, amenaça amb un contagi comparable al de Lehman Brothers el 2008 que podria fer anar en orris la feble recuperació euronord-americana. Aquest perill no ha estat encara conjurat.

Més informació

Quines empreses espanyoles han guanyat contractes milionaris amb el viatge de Rajoy a la Xina?

  • Sergi Picazo
  • dilluns, 29 setembre 2014

Multinacionals espanyoles com Telefónica, el Banc Santander, Abengoa, l’eòlica Gamesa, la nuclear ENUSA i els grans agroexportadors d’alfals van aconseguir firmar acords i contractes milionaris gràcies al darrer viatge de Mariano Rajoy a la Xina. La Moncloa va presumir d’haver aconseguit contractes per valor de 3.150 milions d’euros. Però aquests diners no aniran a les malmeses arques públiques de l’Estat.

Més informació