II Escola d’Estiu de Crític

Objectius: amb aquest curs aprofundirem i resoldrem dubtes sobre fotografia i fotoperiodisme. El primer dia explorarem els fonaments bàsics de la fotografia en la teoria i en la pràctica, i ens centrarem en el format del retrat. L’objectiu és aprendre a treure partit al màxim de la nostra càmera. La segona jornada la dedicarem a explorar les possibilitats del telèfon mòbil a nivell de realització i edició de fotografies

Preu: 95 € . Estudiants, aturats i subscriptors de Crític, preu especial de 75 €

Dates: Dilluns 17 i dimarts 18 de juliol. De 17h a 20h. Lloc: Grup ECOS. C/ Casp 43, baixos.

95 €75 € (Estudiants, aturats i subscriptors de Crític)Destinataris: Periodistes o comunicadors en exercici o formació, amb coneixements mínims de fotografia i que vulguin aprofundir més en la matèria. Persones familiaritzades amb la fotografia que vulguin resoldre dubtes per acabar de treure partit a la seva càmera de fotos.

Requisits: Cal disposar de càmera reflex digital o càmera compacta avançada. Si això no és possible, també servirà qualsevol tipus de càmera fotogràfica, inclosa la del telèfon mòbil.

Professor: Jordi Borràs (Barcelona, 1981). Fotoperiodista, il·lustrador i col·laborador de CRÍTIC. S’ha especialitzat en fotoperiodisme social i investigació de l’extrema dreta catalana. Ha publicat els llibres de fotoperiodisme ‘Warcelona, una història de violència’ (Pol·len Edicions, 2013) i ‘Plvs Vltra. Una crònica gràfica de l’espanyolisme a Catalunya’. (Pol·len Edicions, 2015). També és autor de ‘Desmuntat Societat Civil Catalana’ (Edicions Saldonar, 2015) i, amb Antonio Baños, de ‘La cara B: una altra mirada del procés’ (Pagès, 2016).  També col·labora amb mitjans com ‘El Món’ o la revista ‘El Temps’.

Continguts

Primera sessió:

Introducció als fonaments de la fotografia
Nocions bàsiques de composició fotogràfica i llum
Teoria i pràctica del retrat de batalla. Com treure el màxim partit a un entrevistat
Realització d’un exercici pràctic de retrat

Segona sessió:

Comentari i anàlisi de l’exercici pràctic del dia anterior
Fotografia amb telèfon mòbil. Com treure el màxim partit a la nostra càmera
Trucs per fer bones fotos amb el mòbil. Com convertir el nostre mòbil en una càmera manual.
Introducció a les aplicacions d’edició fotogràfica amb mòbil (Rotarr)