• Text: Redacció Còmic: Sr. Plástiko
  • 22/08/2016

L'abril de 2015 ens deixava Xavier Vinader, tot un símbol d'una forma d'entendre el periodisme. CRÍTIC us proposa aprofundir en la figura d'aquest reporter d'investigació a través de 'V de Vinader', un còmic obra del dibuixant Sr. Plástiko que traça un perfil de la trajectòria vital del personatge a partir de la seva aposta pel periodisme compromès. Una passejada per la vida i obra del periodista de Sabadell a través d'un relat elaborat a partir de declaracions i reflexions del propi Vinader, extretes de les entrevistes més rellevants que se li van fer en vida.

La història gràfica sobre el periodista d'investigació, obra de Sr. Plástiko, ha estat finalista del Premi Junceda de 2016

A ‘V de Vinader’, el periodista de Sabadell reflexiona en primera persona sobre l’ofici de periodista, sobre les seves grans àrees de treball –en especial, la investigació sobre l’extrema dreta– i sobre com el desencant de la Transició va acabar finiquitant una forma combativa i rebel d’entendre el periodisme. El còmic, de 16 pàgines, va ser publicat originalment a la revista VELL/NOU, el DOSSIER CRÍTIC de 2015, editat conjuntament per CRÍTIC i Pol·len Edicions. ‘V de Vinader’ ha estat finalista del Premi Junceda d’il·lustració que atorga anualment l’APIC, l’associació professional d’il·lustradors de Catalunya.

Inicia sessió per poder descarregar l'article en format PDF i EPUB. Si encara no ets usuari de CRÍTIC, registra't ara.

Deixa el teu comentari