Així serà la nova secció d’opinió i anàlisi de CRÍTIC

La secció de ‘Sentit Crític‘, l’espai d’opinió i anàlisi de CRÍTIC, es renova. A partir d’aquest divendres i tots els que vénen en aquest apartat hi podreu llegir les reflexions de 16 articulistes que hem seleccionat perquè siguin les veus analítiques habituals de CRÍTIC. Hi trobareu noms que abracen sensibilitats i opinions diferents, que vénen de mons diversos els uns dels altres. Els ‘Setze Crítics’ –vuit dones i vuit homes– escriuran de forma regular i oferiran una mirada aprofundida sobre l’actualitat política, social i cultural.

Pensem que la pluralitat heterodoxa és la que millor pot explicar la complexitat de l’actualitat diària per als lectors de CRÍTIC. Volem fugir dels discursos majoritaris i oferir altres punts de vista que complementin una visió polièdrica del món. Per fer-ho, hem triat setze veus que creiem que poden resultar d’interès per al nostre públic, fixant-nos com a criteris la diversitat ideològica i d’àmbits de coneixement i la paritat de gènere. Més enllà dels analistes regulars, la secció Sentit Crític estarà oberta a col·laboracions puntuals d’opinadors i analistes d’un ampli ventall de l’espectre polític, social i cultural català.

Aquests són els nous articulistes de CRÍTIC:

Jenn Díaz

Escriptora. Des del seu debut amb ‘Belfondo’ (2011) ha publicat sis novel·les amb el prestigi consolidat i el suport de la crítica. Ha treballat en l’àmbit de la traducció. El 21-D va ser escollida diputada al Parlament per ERC.

David Caño

Poeta, mestre i sindicalista de la USTEC. Ha publicat vuit llibres de poesia i ha realitzat centenars de recitals arreu dels Països Catalans, sigui en solitari o a partir d’espectacles musicals com amb el grup Ovidi 4, que comparteix amb David Fernàndez, Borja Penalba i Mireia Vives.

Foto: TELVA SOMOZA – ACN

Mireia Mora

Comunicadora cultural i educadora social. Va cursar el Màster Oficial de Gestió Cultural (UB). És impulsora de la cooperativa La Tremenda, agència especialitzada en comunicació i premsa cultural, laboratori que pretén investigar noves formes de relació econòmiques i culturals.

Foto: DAVID RUANO

Antoni Gutiérrez-Rubí

Assessor en comunicació i consultor polític. En la seva trajectòria professional, ha assessorat CEO de grans empreses internacionals, líders i formacions polítiques, així com a mandataris de diversos països en diferents responsabilitats de Govern. També ha estat el responsable d’imatge de diversos candidats. És fundador i director de la consultora Ideograma.

Foto: JORDI BORRÀS

Mireia Vehí

Sociòloga. Exdiputada de la CUP al Parlament (2016-2017) i actual mentre del Secretariat Nacional del mateix partit. Durant la seva carrera professional, ha estat vinculada a projectes amb perspectiva intercultural i de dinamització comunitària entorn de comunitats migrants.

Foto: MARIA BÉLMEZ – ACN

Jordi Muñoz

Politòleg. Els seus estudis estan relacionats amb el comportament polític i la política comparada, àmbits on ha assessorat diverses institucions i organitzacions. Actualment és recercador i professor al Departament de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, on ensenya mètodes quantitatius i comportament polític.

Foto: JORDI BORRÀS

Gemma Ubasart

Politòloga. Especialitzada en Sistema Penal i Drets Humans. Actualment és professora a la Universitat de Girona. Ha estat secretària de Plurinacionalitat i Polítiques Públiques per al Canvi de Podemos. Durant el 2015 va ser secretària general de Podem a Catalunya.

Foto: JORDI BORRÀS

Hibai Arbide

Periodista i advocat. Actualment viu a Grècia on treballa de corresponsal per diferents mitjans, entre els quals Telesur. Forma part de la productora Muzungu Producciones.

Laia Bonet

Jurista, professora de Dret Administratiu a la Universitat Pompeu Fabra i col·laboradora en espais d’opinió i anàlisi de diversos mitjans. Fou secretaria de Govern (2007-2010) i diputada al Parlament pel PSC (2010-2012), a més d’assessorar jurídicament diversos òrgans del partit i del Govern. En l’actualitat també és directora adjunta a la presidència d’Aigues Ter-Llogregat.

Foto: RAFA GARRIDO – ACN

Arturo Puente

Periodista especialitzat en política. Actualment treballa a la delegació de Catalunya d’Eldiario.es. Ha treballat a ‘Catalunya Plural’ i col·labora en espais d’opinió i anàlisi de diversos mitjans.

Núria Alabao

Periodista i antropòloga, a cavall entre Barcelona i Madrid. Escriu sobre política, societat i feminisme. Havia estat membre de la cooperativa Hidra, que investiga fenòmens de transformació urbana i que està enxarxada amb la Fundación de los Comunes.

Josep-Lluís Carod-Rovira

Filòleg de professió. Fou conseller en cap (2003-2004) i vicepresident de la Generalitat (2006-2010) i diputat d’ERC i president de la formació entre 2004 i 2008. El 2014 va abandonar Esquerra per dedicar-se a la investigació i l’escriptura. Actualment és director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.

Foto: JORDI BORRÀS

Iolanda Fresnillo

Llicenciada en sociologia i activista. Ha estat part activa de la Plataforma per l’Audioria del Deute. Treballa com a investigadora i consultora sobre deute, desenvolupament, finances responsables i polítiques públiques. Actualment és cooperativista a Ekona.

Foto: AUDITORIA CIUDADANA DE LA DEUDA

Albano-Dante Fachín

Activista i polític. Ha estat diputat de Catalunya Sí Que Es Pot (2015-2017) i secretari general de Podem a Catalunya, càrrec del qual va dimitir fa pocs mesos. L’any 2004 va fundar ‘Cafè amb Llet’, la revista que va destapar alguns dels casos més sonats de corrupció a la sanitat catalana. És co-autor del llibre ‘Artur Mas, on són els meus diners?’.

Foto: JORDI BORRÀS

Liz Castro

Escriptora, editora, traductora i activista. Ha escrit diversos llibres sobre l’ús d’Internet. Des que va venir a Catalunya, s’ha implicat en moviments socials independentistes com l’ANC, de la qual va formar part del secretariat. Va deixar la primera línia de l’Assemblea per dedicar-se a escriure. El seu últim llibre és ‘Els carrers seran sempre nostres’ (Pòrtic, 2017), sobre les vivències de l’1-O.

Foto: JORDI BORRÀS

Guillem Martínez

Escriptor, periodista i guionista. Va escriure guions al ‘Polònia’ i ha col·laborat periodísticament a ‘El País’, ‘Interviu’ o ‘Jotdown’. Actualment publica a CTXT. El seu últim llibre és ‘La gran ilusión: mito y realidad del proceso independentista’ (Debate, 2016).

Foto: IVAN GIMÉNEZ

Deixa el teu comentari

Sobre aquest blog

Canal dedicat a les aportacions, reflexions, idees, propostes i comentaris dels subscriptors.
Per proposar articles o temes de reflexió, cal que envieu un mail a [email protected]

Cerca al blog