Etiqueta: rols de gènere

La masculinitat entra en crisi (perillosament)

  • Maria Freixanet i Maria de la Fuente
  • dilluns, 8 febrer 2016

En els casos de violència masclista mortal sabem molt sobre la víctima i molt poc sobre l’agressor. Els agressors, de fet, sovint semblen considerats irrellevants. Justament, ahir, el programa Salvados dirigit per Jordi Évole, va reflexionar en profunditat sobre les diferents violències masclistes i, en concret, sobre els agressors, la crisi de masculinitat i els seus perills. El títol […]

Més informació

Ajuntaments poc feminitzats: només un 18% d’alcaldesses i un 30% de regidores

  • Maria Freixanet Mateo i Helena Castellà Duran
  • dimarts, 4 agost 2015

Després de les darreres eleccions municipals, arreu hem sentit a dir que aquestes eren “les eleccions de les dones”, amb Ada Colau (Barcelona) i Dolors Sabater (Badalona) com a icones d’aquest canvi, i amb els tres ajuntaments més grans de Catalunya, incloent-hi Núria Marín a l’Hospitalet de Llobregat, governats per dones. Però, més enllà d’aquest gir […]

Més informació

Sobre aquest blog

Associació iQ
Observatori iQ
Web: http://iqobservatori.org
Twitter: @iquotidiana
Facebook: www.facebook.com/InstitutQuotidiana

Feminisme Crític és el tinter i les paraules de l’Associació iQ, que treballa per introduir la perspectiva de gènere en el debat social i polític, tot (re)interpretant-la com un element d'innovació, de democràcia, de justícia i canvi social.

Volem una societat on dones i homes puguin desenvolupar les seves capacitats de forma lliure i equitativa, i on les experiències i les necessitats d'ells i d'elles siguin considerades igual de valuoses.

Les dones que formem part d’iQ i que escrivim en aquest blog estem convençudes que tant la perspectiva de les dones com la mirada igualitària donen les claus d’interpretació del món i són les palanques de canvi que hauran de permetre el trànsit cap a una vida compartida més amable, més feliç. Mans a la lletra!

Coordinació

Maria de la Fuente Vázquez

Cerca al blog