Mapa interactiu de les eleccions a Catalunya: per municipis i per partits polítics

 • CRÍTIC / Data'n'Press
 • diumenge, 24 maig 2015

Victòria electoral a Catalunya per a CiU, amb el 21% dels vots –baixant sis punts respecte al 2011–, gairebé 400 alcaldies i 3.200 regidors

Font: Ministeri de l'Interior // Autor: Data'n'Press

Barcelona en Comú ha guanyat l’alcaldia de la capital de Catalunya per primer cop en la història fent un gir històric al tauler polític. Aquesta és la principal sorpresa de les eleccions municipals. Aquest mapa interactiu de Catalunya mostra tots els resultats municipi per municipi, tant de manera global com per partits polítics.

La victòria electoral a Catalunya ha estat per a CiU, amb el 21% dels vots –baixant sis punts respecte al 2011–, gairebé 400 alcaldies i 3.200 regidors. CiU venç en ciutats importants com Girona, Sant Cugat, Vilafranca del Penedès, Manresa, Figueres, Valls, Vic i Igualada. Per segon cop, els convergents són els més votats en unes eleccions municipals. El PSC manté la segona posició en percentatge de vot, amb un 17% i 1.200 regidors. Ha mantingut feus tradicionals de l’àrea metropolitana com l’Hospitalet, Cornellà i Santa Coloma, però també ha guanyat amb menys distància a Sabadell i a Terrassa. ERC, però, supera els socialistes en alcaldies i en regidors, però es queda amb un 16% de vot. Oriol Junqueras manté el poder a la seva ciutat, Sant Vicenç dels Horts.

ICV-EUiA, incloent-hi Barcelona en Comú, és la quarta força, amb un 11,8% dels vots, però amb menys regidors que la CUP. Els ecosocialistes tenen 358 regidors, mentre que els cupaires s’emporten 372 regidors i en multipliquen gairebé per quatre el nombre. El PP, malgrat guanyar a Badalona, i Ciutadans, tot i augmentar exponencialment en nombre de regidors, es queden en un 7,5%.

** Elaborat per Data’n’Press, un estudi de periodisme de dades i anàlisi de Big Data fundat per l’informàtic Arnau Udina, l’enginyer en telecomunicacions David Martín-Borregón, i el periodista Eduard Martín-Borregón.

 

3 comentaris
 • Josep-Anton Monfort 25 de maig de 2015 - 13:23

  Moltes felicitats pel mapa interactiu. És una molt bona eina. I felicitats a totes pels resultats. Crec que dibuixen un panorama esperançador pels qui volem que les coses canviïn profundament.

 • Subscriptor Oriol 26 de maig de 2015 - 12:01

  A veure si per la propera vegada veiem els resultats a nivell de Països Catalans…
  Salute!

 • Humbert Roma de Asso 26 de maig de 2015 - 14:50

  Com podeu dir que Barcelona en Comú ha guanyat l’alcaldia de Barcelona per primer vegada a la història si no s’hi ha presentat mai, si no és que compareu els seus resultats amb els d’Iniciativa, força que ara és a Barcelona en Comú? Sigueu més seriosos, per favor, a l’hora de avaluar resultats.

Deixa el teu comentari