Crític Cerca

Preguntes freqüents

Si em vull fer subscriptor/a…

Com ho he de fer per posar en marxa la meva subscripció?

A la part superior dreta de la pàgina principal de CRÍTIC, veuràs un requadre blau que diu ‘Subscriu-t’hi’. Clica’l i se t’obrirà una pàgina titulada ‘Si els pica… Que es rasquin!’. Hi podràs veure les tres opcions que tens per subscriure’t: la Solidària, la Bàsica (que pot ser Anual o Semestral) i la Mensual, amb els preus vigents que inclouen l’IVA. Llegeix atentament quins serveis i prestacions inclou cadascuna i decideix quina et va millor. Un cop tries la modalitat, cliques sobre el requadre blau que diu ‘Subscriu-t’hi ara’ i se t’obre una finestra emergent que t’informa que hi ha tres passos en el procés de subscripció: 1. Dades d’accés / 2. Dades personals i 3/ Dades de pagament. Hauràs d’omplir tots els requadres obligatoris de cadascuna d’aquests passos abans de passar al següent o d’acabar l’operació [CONTINUA EN L’APARTAT SEGÜENT].

Què he de posar a 'Dades d'accés'

Important: Si des de CRÍTIC t’han facilitat un codi de subscripció, ves a l’apartat titulat “Si CRÍTIC m’ha donat un codi de descompte..”. Si no te n’hem facilitat cap, continua endavant. Has d’omplir el correu electrònic amb el qual et voldràs connectar, a partir d’ara, quan entris a CRÍTIC, i has d’escriure una contrasenya, que ha de tenir almenys 8 caràcters, que poden ser números o lletres, en majúscules o minúscules. A continuació tens dues caselles. La primera (no obligatòria) és per si vols rebre el butlletí de continguts de CRÍTIC per correu electrònic. Aquest butlletí o newsletter s’envia cada dia, de dilluns a divendres, a les 8 del matí, tot i que esporàdicament se’n poden enviar més per anunciar promocions o activitats especials que organitza el nostre mitjà de comunicació. Et recomanem que, si vols estar al dia de tot el que publiquem o fem, marquis aquesta casella. La segona (obligatòria) té a veure amb l’acceptació de la ‘política de privacitat’ i les ‘condicions generals de contractació’ (que es poden llegir clicant sobre cadascuna d’aquestes expressions per tal d’obrir el desplegable corresponent). Si no s’accepten totes dues, no podràs continuar endavant amb el procés. A continuació, clica sobre el requadre blau que diu ‘Envia i continua’ [CONTINUA EN L’APARTAT SEGÜENT].

Què he de posar a 'Dades personals'

Has d’escriure el nom, els cognoms, l’adreça completa (carrer, número, pis i porta), la població, la província (en cas que sigui dins de l’Estat espanyol), el codi postal, el país, un telèfon de contacte i el NIF i NIE (per poder emetre la factura corresponent). A continuació, clica sobre el requadre blau que diu ‘Envia i continua'[CONTINUA EN L’APARTAT SEGÜENT].

Què he de posar a 'Dades de pagament'

Abans d’omplir-les, se t’avisa de forma ben visible del següent: “Recorda que pots donar-te’n de baixa en qualsevol moment, però que, si no ens dius res, la subscripció es renovarà automàticament quan s’hagi exhaurit el període pagat. A continuació, has de posar el número sencer de la targeta bancària (se n’admeten de tres tipus: VISA, Mastercard i American Express), la data de caducitat de la mateixa, i el CVV (codi de seguretat de tres dígits que hi ha al revers de la targeta). Finalment, has de clicar sobre el requadre blau que diu ‘Confirma el pagament’. A continuació se t’obre una altra finestreta, que ja és fora del nostre web i dins de la plataforma de pagament. Segueix les seves instruccions. Quan acabis tot el procés de pagament, rebràs un missatge de confirmació al teu correu electrònic, hauràs d’entrar a l’enllaç i validar-lo. No t’oblidis de fer aquest darrer pas si vol començar a gaudir dels avantatges de ser subscriptor/a.

Puc fer una subscripció col·lectiva, per exemple, d'una entitat o associació?

Sí, pots fer-la, però recorda que la subscripció va lligada a una adreça electrònica en concret, per tant, els membres d’aquella entitat o associació hi hauran d’entrar a través d’aquella adreça i només hi podrà entrar una sola persona a la vegada.

Si CRÍTIC m’ha donat un codi de descompte…

Què he de fer per utilitzar-lo i fer-me subscriptor/a?

A la part superior dreta de la pàgina principal de CRÍTIC, veuràs un requadre blau que diu ‘Subscriu-t’hi’. Clica’l i se t’obrirà una pàgina titulada ‘Si els pica… Que es rasquin!’. Podràs veure les tres opcions que tens per subscriure’t, la Solidària, la Bàsica i la Mensual, amb els preus vigents que inclouen l’IVA. Depenent de quin codi de subscripció o de descompte hagis obtingut, hauràs d’entrar a una o a l’altra. Un cop dins, i abans d’omplir cap dada, clica sobre el missatge ‘Aplica un codi de descompte’. Se t’obrirà una casella en blanc amb el títol ‘Codi de descompte’. Escriu-hi el codi que t’han facilitat i clica sobre el requadre blau del costat que diu ‘Aplica’. Dalt de la finestra emergent, et posarà les condicions de pagament del codi aplicat (per exemple, si és gratuït o si té un descompte sobre el preu normal). Després continua omplint totes les dades i actua seguint les instruccions del primer apartat d’aquestes Preguntes Freqüents (‘Si em vull fer subscriptor/a…”).

Quins avantatges té ser subscriptor/a?

Com puc saber a què em dona dret la meva quota de subscripció?

Hi ha dues maneres de saber-ho. En primer lloc, a la pàgina www.elcritic.cat/subscripcions, trobaràs les diferents modalitats de quota i les prestacions a què donen dret. Però si en vols més detalls, pots anar a aquest article, on s’explica fil per randa els principals avantatges, amb exemples concrets: accés en primícia als reportatges i a les investigacions, rebre a casa la revista monogràfica impresa (excepte subscripcions mensuals), tenir descomptes en determinades activitats formatives o culturals, poder participar en sortejos de llibres o d’entrades per a espectacles amb sentit crític, reservar places en actes públics organitzats o coorganitzats per CRÍTIC, ooder deixar comentaris a tots els articles o rebre un ‘pack’ de benvinguda format per diversos elements de marxandatge (només en cas de subscripcions solidàries).

Si ja sóc subscriptor/a…

Com ho he de fer per iniciar la sessió i veure els continguts restringits?

A la part superior dreta de la pàgina principal de CRÍTIC (www.elcritic.cat), hi ha un requadre que diu “Inicia sessió”. Clica’l i se t’obrirà una finestra petita emergent, amb dos requadres per omplir. Al primer, hi has de posar la teva adreça de correu electrònic o el nom d’usuari/a i, al segon requaddre, la contrasenya amb la qual et vas registrar. Omplerts aquests dos requadres, has de clicar damunt del tercer, de color blau, que posa “Entra”. Per comprovar que ja estàs navegant correctament dins la teva sessió, a la pàgina d’inici de CRÍTIC, a dalt de tot a la dreta, hi veuràs el teu nom i cognoms al costat de la icona d’una persona, que permet obrir un desplegable.

Què he de fer si no recordo la meva contrasenya?

Quan hagis entrat en la finestreta d’Inicia Sessió (tal com s’explica en el l’apartat anterior) has de clicar sobre un missatge, que t’apareix just a sota del requadre en blanc per posar la contrasenya i que diu ‘Has oblidat la teva contrasenya?. En clicar, se t’obre una altra finestra, amb un missatge que diu: ‘Introdueix el correu electrònic i rebràs un enllaç per establir una contrasenya nova’. Un cop escrit la teva adreça electrònica en la casella en blanc, has de clicar sobre el requadre en blau, que diu ‘Envia’. Quan ho facis, se t’obrirà una tercera finestre que t’informa: “Trobaràs a la teva bústia del correu electrònic un enllaç per canviar la contrasenya”, i un requadre en blau que diu: ‘Tanca’. Fet això, has d’anar al teu correu electrònic. Hi trobaràs un mail titulat ‘[CRÍTIC] Reinicialitza la contrasenya. Dins hi diu: “Hom ha sol·licitat reinicialitzar la contrasenya per al següent compte: Nom del lloc: Crític / Nom d’usuari: [El que sigui] / Si això fos un error, ignoreu aquest correu electrònic i no passarà res. /Per reinicialitzar la contrasenya, visiteu l’adreça següent”. I trobaràs un link, clica’l. Se t’obrirà una finestreta, on diu “Introduïu la contrasenya nova a continuació”. Veuràs que al requadre hi ha una contrasenya per defecte i a sota un rètol de color verd que diu ‘Forta’. Esborra-la i posa la contrasenya que tu vulguis. Veuràs que en començar a escriure, el rètol verd passa a estar vermell (Molt feble), fúcsia (Feble), taronja (Mitjana), o de nou verd (Forta), segons la robustesa de la contrasenya que hi posis. A sota, hi ha un rètol que diu: “Pista: és recomanable que la contrasenya sigui almenys de dotze caràcters. Per fer-la més robusta, feu servir lletres majúscules i minúscules, nombres i signes com ara ! ” ? $ % ^ &”. És a dir, et recomanem que sigui ‘Forta’ o ‘Mitjana’. En cas que vulguis fes servir una contrasenya Feble o Molt feble, hauràs de marcar la casella que diu: Confirmeu l’ús de contrasenya feble. A continuació, clica sobre el requadre blau que diu ‘Reinicialitza la contrasenya’. Fet això, podràs tornar a la pàgina d’inici de CRÍTIC i tornar a marcar ‘Inicia sessió’. En la finestreta que se t’obrirà ja pots posar la nova contrasenya.

Puc modificar les meves dades personals?

Sí, sempre que vulguis, un cop iniciada la teva sessió, accedint a l’apartat de ‘Dades personals’ del teu Perfil (recorda que és a dalt a la dreta de la pàgina d’inici). Pots modificar tots els camps, excepte el nom d’usuari/a, que només podem canviar nosaltres des del sistema. També hi trobaràs un indicador titulat ‘Canvia la contrasenya”, que te la deixarà canviar molt fàcilment. Recorda que, perquè tots els canvis que has fet, siguin efectius, has de clicar el requadre blau de la part inferior que diu “Desa els canvis’.

Si canvio d'adreça postal, ho he de comunicar?

Els subscriptors rebeu la revista “Dossier CRÍTIC” per correu postal, una vegada a l’any. Per tant, convé que l’adreça que ens consta al sistema sigui la correcta, per evitar devolucions des del servei de Correus o que la revista s’acabi perdent.

Puc cancel·lar la meva subscripció en qualsevol moment?

Sí, i tant. Només cal que iniciïs sessió, accedeixis a l’apartat “Dades de pagament” de la teva àrea privada i facis clic a “Cancel·la la subscripció”. Et recomanem, però, que ho facis quan quedin pocs dies perquè s’acabi el termini ja contractat, perquè la cancel·lació no dona dret al retorn dels diners per la part del període no utilitzat.

Com ho he de fer per passar d'una modalitat de subscripció a una altra?

Per passar d’una modalitat a una altra, convé que ho facis quan et quedin pocs dies per renovar la teva subscripció. Has d’anar al teu Perfil (a la part superior dreta de la pàgina d’inici), clicar sobre ‘Dades de pagament’, i un cop dins, clicar sobre ‘Canvia la modalitat’. Et sortirà la llista de modalitats a les quals pots optar, tant la Solidària (amb tres opcions de quolta), la Bàsica (amb dues opcions de periodicitat i quota, Anual o Semestral) i la Mensual. Clica sobre la que escullis i segueix les instruccions per si et falta omplir alguna dada suplementària que fins ara no tenies.

Sobre el Dossier CRÍTIC monogràfic anual…

Com rebré el 'Dossier CRÍTIC' anual?

El rebràs a casa, visquis on visquis (fins i tot a l’estranger), durant el darrer trimestre de l’any, usualment entre mitjans de novembre i finals de desembre. Se t’enviarà per correu postal ordinari. Aquest enviament està inclòs en les quota de subscripció solidària i bàsica, tant anual com semestral. No així a la quota mensual. Si alguna persona subscriptora, desitja rebre’l per correu certificat, ho pot demanar a l’adreça electrònica subscripcions@elcritic.cat i estudiarem la manera de vehicular-ho (previ pagament del servei).

Què he de fer si no rebo el 'Dossier CRÍTIC' anual?

Enviar-nos un mail a subscripcions@elcritic.cat, explicant-nos-ho i buscarem si pot haver-hi algun error en l’adreça o alguna altra circumstància especial. Sobretot, assegura-te’n que l’adreça que ens consta en el sistema és la correcta (vegeu el punt 2.5 d’aquestes Preguntes Freqüents)

Puc recollir personalment el Dossier CRÍTIC anual a la redacció de CRÍTIC?

Sí, ho pots fer si ens ho demanes abans que fem l’enviament per correu del Dossier CRÍTIC. L’únic inconvenient és que hauràs de contactar amb nosaltres per mail (subscripcions@elcritic.cat) per quedar en un dia i una hora concret, ja que no sempre hi ha algú a la redacció (que està situada al carrer de Casp, 43, baixos, 08010 Barcelona).

Des de quan he de ser subscriptor/a per tenir dret a rebre el Dossier CRÍTIC anual?

Per norma general, si et fas subscriptor/a durant els primers mesos de l’any, t’enviem el ‘Dossier CRÍTIC’ que ha sortit a finals de l’any anterior. Si te’n fas a partir del març, ja no t’enviarem el de l’any anterior i hauràs d’esperar a rebre el següent Dossier, quan surti a finals de l’any en curs. Tothom que sigui subscriptor en el moment de l’enviament (excepte els mensuals), rebran el Dossier CRÍTIC per correu.

Si ara no sóc subscriptor/a però algun cop ho vaig ser i tinc un nom d’usuari/a registrat/da…

Com ho he de fer per recuperar la subscripció de pagament o tornar-me a fer subscriptor/a?

Et recomanem que ho facis des de dins de la teva sessió, perquè si ho fas des de fora, com si mai no haguessis estat registrat, el sistema et posarà pegues per fer servir el mateix correu electrònic que ja tens registrat (t’avisarà que ja hi ha algú que el fa servir, és a dir, tu mateix). Per tant, ves a ‘Inicia Sessió’ (part superior dreta de la ‘home’ o pàgina d’inici), i un cop dins, amb el teu correu electrònic i la teva contrasenya, ves al Perfil, clica sobre ‘Dades de pagament’ i clica sobre ‘Activar la subscripció’. A partir d’aquí, segueix les instruccions del primer apartat d’aquestes Preguntes Freqüents (Si em vull fer subscriptor/s…).

Altres temes

Com puc comprar el Dossier Crític anual si no sóc subscriptor/a?

Anant a la Botiga online de CRÍTIC i escollint quina de les diferents revistes que hem publicat vols comprar. En pots comprar més d’un exemplar, però si vols comprar exemplars de números diferents, hauràs de fer una comanda i un pagament cada vegada.

Si els pica... Que es rasquin!

Suma't al periodisme contra el poder

Subscriu-t'hi ara!

Amb la quota solidària, rebràs a casa la revista 'Temps' i la pròxima que publiquem (juny 2024)

Torna a dalt
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Pot acceptar totes les cookies prement el botó “Accepto” o configurar-les o rebutjar-ne l'ús fent clic a “Configuració de Cookies”. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per tal que, si així ho desitja, impedexi que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
Accepto Configuració de cookies